Stage en baan regelen 1.0


Samen met Frank den Haan hield ik in oktober een workshop aan InHolland over het regelen van een stage of baan voor studenten. Nu online via Slideshare.

3 comments
  1. Goed dat jullie wat extra aandacht besteden aan het vinden van een stage/baan. Ik hoef zelf stage te lopen omdat ik deeltijdstudeer . En ben zelf op mijn beide stages in mijn vorige studie beide keren in 1 x aangenomen, en voor mijn baan naast mijn deeltijdstudie nu ook. Maar ik hoor om me heen toch dat het soms nog flink tegen kan vallen een leuke stage te vinden! Dus goed dat daar wat extra aandacht aan besteed wordt! 🙂

  2. Het is niet het probleem dat er geen leuke stages zijn (ik kom ze wekelijks tegen), maar meer dat 1) bedrijven moeilijk écht contact leggen met studenten en 2) studenten moeilijk écht contact leggen met bedrijven. Bedrijven moeten beter intappen in de studentenwereld en studenten moeten eens van hun luie gat af en leren omgaan met het bedrijfsleven.

    Goed te horen dat het je makkelijk afgaat 🙂 Buzzer is zeker niet verkeerd als bijbaan …

  3. Nee precies, het vínden van een leuke stage op zich hoeft niet zo moeilijk te zijn. Maar dan ben je er nog niet! 😉

    En ja, Buzzer is een leuke bijbaan. Maar ik bedoelde eigenlijk mijn ‘echte’ baan naast mijn deeltijdstudie, waar ik gelijk voor aangenomen werd. Maar bij Buzzer ging het inderdaad ook erg gemakkelijk.

    Ook in mijn studie nu waren er trouwens studenten met flinke problemen bij het vinden van een baan (wat bij een deeltijdstudie dus verplicht is voor minimaal 16 uur) het lastige daarbij is weer dat veel bedrijven het aantal uren al snel te weinig vinden, en toch al snel iemand voor 4 dagen willen hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like