Consumenten aller landen, verenigt u

We komen meer en meer in een wereld die door consumenten gecontroleerd wordt. Weer twee nieuwe, mooie initiatieven:

Eventful Demand

Eventful Demand laat consumenten zich online organiseren om bepaalde events gedaan te krijgen. Insteek is dat als er zich maar voldoende consumenten online organiseren en een basis vormen voor een event, de eventorganisator/band wel overstag zal gaan om het event te houden. Het geeft aan de andere kant ‘performers‘ ook tools in handen om consumenten zich te laten verenigen. Of, zoals Eventful het zelf stelt:
How It Works
1. Start a demand
2. Join and promote demand
3. Reach critical mass
4. Contact performer
5. Performer agrees
6. Schedule event
7. Eventful sends you an email’

Tuangou

Daarnaast bericht Marketingfacts over Tuangou: ‘Potentiële kopers van specifieke producten verzamelen zich in China op websites zoals 51tuangou.com. In de chatroom maken ze vervolgens een afspraak om met de hele groep tegelijk naar de winkel te gaan en korting af te dwingen. Verkopers van allerlei producten als huishoudelijke apparaten, meubels, eten en zelfs auto’s zijn het doelwit de zogenaamde tuangou, ofwel groepsaankoop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like