Doelgroepenmarketing 5-daagse

De huishoudbeurs toonde weer eens aan dat een hoop marketeers hun doelgroep niet snappen. Niet zo vreemd natuurlijk, het is helemaal niet makkelijk om je in te leven in een andere groep mensen en nog moeilijker is het om wel goede doelgroep-gerichte marketing te verkopen aan je managers. Het makkelijkst is om uitingen en campagnes te verzinnen die je zelf leuk vindt en waarvan je weet dat je managers het idee hebben dat ze aansluiten bij de doelgroep. Daar liggen geweldig veel kansen.
Binnen NIMA students brainstormen we al een tijd over een doelgroepen-event: studenten een dag laten meelopen in een bejaardentehuis of met een burgelijke familie of met een groep skaters of met een familie uit Wassenaar of … afijn, echt meemaken hoe een doelgroep denkt, leeft en gebruik maakt van producten.

Focus Conferences Doelgroepenseminars

Het initiatief vijf doelgroepenseminars te organiseren door Focus Conferences is dan ook te prijzen. Er komen 4 bijeenkomsten over doelgroepen 4 verschillende doelgroepen: 50-plussers, jongeren, “nieuwe Nederlanders” (Sic!) en vrouwen en een groot openingsseminar.

• Wat leeft er nu binnen deze doelgroepen en welke trends zijn waarneembaar?
• Hoe segmenteert u deze doelgroepen en hoe bereikt u ze?
• Hoe willen zij benaderd worden?
• Hoe doet u hier als marketeer uw voordeel mee en realiseert u groei in deze markten?
• Hoe maakt u deze doelgroepen integraal onderdeel van uw marketingstrategie?

Wie gaan we onder andere zien? Patrick Alders (Vice President Strategy, MTV Networks Benelux), Adjiedj Bakas (Dexter), Marchien van Hulst (Brandmanager Dove, Unilever), Ir. Willem Stegeman (Algemeen Directeur & Oprichter, FunX), Goos Eilander (Algemeen Directeur, Trendbox), Yvonne Prins (Senior Brand Equity Manager, Hi) en nog veel meer …

Meer? Zie Focus Conferences
Vanzelfsprekend ben ik er bij en natuurlijk blog ik zo snel mogelijk een verslag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like