Top 100 Adverteerders: niet vindbaar op internet

Search Engine Mediabureau Checkit deed in samenwerking met de Universiteit van Tilburg onderzoek naar de vindbaarheid van de websites van de 100 grootste adverteerders in Nederland bij zoekmachines. Tijdschrift voor Marketing publiceert deze week de resultaten. Het zijn opmerkelijke uitkomsten. Zo behaalden 68 van de 100 organisaties uiteindelijk een score van minder dan 50 procent van de maximale vindbaarheidsscore.

Aldus het artikel op MarketingOnline. Schrikbarend. Ik moet tot mijn schaamte overigens erkennen dat ik ook absoluut geen kaas gegeten heb van zoekmachinemarketing. Misschien omdat het niet zo sexy is als commercials verzinnen, een nerderig imago heeft en niet prioriteit nummer 1 is bij campagnes. Gelukkig krijg ik binnenkort prive-les van “de Tilburgse onderzoeker” (Ralph, ere wie ere toekomt).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like