NOI92: Nooit meer saaie kinderfeestjes

spyctive_logo

The Game gezien? Een live-mysterie spel dat wordt georganiseerd door een gespecialiseerde organisatie. Mix dit met de mogelijkheden van de huidige media en buig dit om naar een kinderfeestjesformat en je hebt Spyctive, een geniaal realistisch mysterie-detective spel, ontwikkeld voor kinderen.

Kinderen kruipen individueel of in groepsverband in een realistische rol en volbrengen een missie of ontrafelen een mysterie. Dit doen ze met een uitgebreid spelpakket dat u thuisbezorgd krijgt en een aantal speciale websites. Ook vervullen ze binnen- en buitenopdrachten.

Maar dat is niet alles: tijdens het spel wordt door HEXOS (in de rol van een fictief personage) via telefoon, sms-jes en e-mail contact gezocht met de kinderen, zodat het spel onverwachte wendingen krijgt en de kinderen nog meer geloven in hun rol en hun opdracht.
In ieder spelpakket zit voor de ouders een uitgebreide schriftelijke uitleg, en voor de kinderen een spannende introductie-dvd.

Met name de combinatie tussen de verschillende media (échte telefoontjes, email en de aanwezige CD’s/DVD’s en andere materialen werkt erg sterk). Een bijzonder sterke pijler in dit geheel is ook de website, waar op een slimme manier gebruik wordt gemaakt van een aantal bewezen marketingtactieken:

  • Vorm een community; teasers om op de site te komen, kids zich laten aanmelden om meer informatie te ontsluiten, veel interactiviteit, dialoog met de deelnemers en het stimuleren van een dialoog tussen de deelnemers;
  • Competitief element; door het oplossen van mysteries en door actief te participeren stijg je in de rangen en standen van NOI92. Natuurlijk wil je daarin hoger staan dan je buurjongen/neefje/klasgenootje. Bedoeling van Hexos is om hier op termijn een heus virtueel opleidingsinstituut aan te hangen om ‘spionnenvaardigheden’ te ontwikkelen en verder te stijgen in de ranking;
  • Permission-based;
    • laat bezoekers gratis lid worden > laat gratis leden tegen een schappelijk bedrag betaald lid worden voor meer informatie en leuke hebbedingetjes > laat betaalde leden hun lidmaatschap ‘pimpen’ of extra skills ontwikkelen
    • laat bezoekers gratis online mysteries spelen > laat de spelers van gratis missies undercover missies (betaald) of team missies (betaald spelen)
  • Continue vernieuwend; steeds weer nieuwe mysteries, nieuwe games, een opleidingsinstituut in ontwikkeling, een zich ontwikkelende strip;
  • Relevante partners; een 4-pagina-artikel in Jetix Magazine met daarin een mysterie en een verwijzing naar de website? Erg relevant! Een samenwerking met campings voor mysteries tijdens de vakanties aankomende zomer? Erg relevant!
  • Maak je site interessant (genoeg) om terug te keren;
    • Frequentie: de website van NOI92 (het fictieve spionnenbureau) verandert tweedagelijks met relevante informatie: een nieuwe aanwijzing voor een mysterie, een winnaar van een tussentijds spel of andere zaken;
    • Persoonlijk: kinderen kunnen oplossing voor bepaalde raadsels sturen naar de website. De winnende kinderen krijgen een vermelding;
    • Relevant: archieven met oude mysteries, alle mogelijke info rondom Spyctive en NOI92;
    • Interactief: een chatbox met meesterspionnen, een forum en een hoop games;

Maandag had ik de eer even te praten met Rob Swart, een van de drie mensen achter Hexos die me met een geweldig enthousiasme de ins en outs van Spyctives, NOI92 en Hexos liet zien. Een geweldig idee, goed gebruik van beperkte marketingmiddelen, leuke uitwerking en enorm veel mogelijkheden nog voor de toekomst.

Enne … er wordt hard gewerkt aan spellen voor volwassen … helemaal fantastisch voor vriendenweekenden, bestuursuitjes, teambuilding-activiteiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like