Podcasting 101 course

Podcasts

In de Spits van 4 april

De afgelopen tijd ben ik druk geweest met de ontwikkeling van een introductiecursus Podcasting (Podcasting 101) voor het College of Multimedia in Amsterdam. Met in de ene hand een muis, de andere een stylo en op een hoek van de tafel Secrets of Podcasting (Bart G. Farkas) hard aan de slag met alle facetten van het podcasten: van het ontwikkelen van een concept tot het uiteindelijke distribueren. Voor wie? Iedereen die snel in twee dagen een degelijke basis in het Podcasten wil opdoen.

De eerste dag is een drukke dag vol informatie, creativiteit en praktijkvoorbeelden: De ontwikkeling van podcasting, van uit internet, MP3 en blogging en de toekomst binnen de Web 2.0 ontwikkelingen en de mediamix van organisaties. Wat wordt er mee gedaan? Wat kunnen we er mee? Vervolgens: Wie bereiken we en wie beraken we met onze podcast? Wat heeft dit voor gevolgen voor inhoud, stijl en effecten? En welk materiaal gaan we hier voor gebruiken?

De tweede dag is een hands-on technische dag. Geluid (basics, opnemen, editen, formatten), muziek, special effects en distributie. En tenslotte: hoe gaan we de wereld laten weten dat we er zijn?

Meer informatie over de Podcasting 101 cursus? Mail me, download de PDF met meer informatie of kijk op de pagina’s van College of Multimedia.
Korte posts verschenen ook op Podcastinfo.nl en Podfeed.nl
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like