Hyves vs. Blogging?

Naar aanleiding van een discussie op Marketingfacts over Hyves vs. Blogging mijn visie:

– Zowel Blogging als Hyves kun je scharen onder trends als Gen C
– Zowel bij Blogging en Hyves heb je een long tail (dat is eigenlijk al een pleonasme, want een van de kenmerken van de long tail is dat hij vrijwel overal toepasbaar is, maar dat terzijde): je hebt een aantal bloggers/hyvers met veel lezers/vrienden en een aantal met wat minder lezers/vrienden
– Zowel bij Blogging (posts, comments, foto’s, video’s) als Hyves (posts, comments, krabbels, foto’s, video’s, Kwekker) wordt content geproduceerd
– Zowel bij Blogging als Hyves gaat het om het opbouwen van een profiel, een reputatie online: of dat nu is door goede posts te schrijven op je blog of door een hoop vrienden te hebben of kekke foto’s online te plaatsen
– Zowel Bloggers als Hyvers centreren zich rondom interesse-onderwerpen (themablogs vs. hyves)
– Zowel bloggen als hyves bevinden zich in fase 1.0: het is allemaal nog te weinig user-friendly, te basic, te weinig aantrekkelijk, te niche, te weinig persoonlijk, te weinig geintegreerd met andere onloine tools en teveel in ontwikkeling nog

Ik weet dan ook niet of de discussie Hyves vs. Bloggen erg relevant is: beiden maken ze onderdeel uit van de grote UCG en GenC ontwikkelingen online en ik denk dat beide pas de eerste stap zijn in deze trends.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like