Dossier Heineken: Web 2.0 – Flickr

Ik schreef al eerder wat marketeers kunnen met Flickr. Met een dikke 16.000 foto’s getagged Heineken doet het merk het behoorlijk (tegenover 7000 voor Budweiser en 3000 voor Carlsberg). Daarentegen hebben slechts 25 mensen het merk als favoriet opgegeven in hun profiel (overigens nog 14 meer dan Budweiser en 17 meer dan Carlsberg). Een geweldige kans om te zien hoe fans van je merk gebruikmaken van Heineken: van de hippe alu-cans tot Heineken feesten en van oude posters tot eCards.

Erg bekend is de Qi Campagne van eind 2005 rondom de lancering van het Heineken Tapvat, Tapvat on Tour. Daarbij werd weliswaar geen gebruik gemaakt van Flickr, maar wel van Google Images. Zelfde mogelijkheden, andere tool. Bedoeling van de Tapvat on Tour actie was het zelf maken van een digitale ansichtkaart waarop een afbeelding staat van het wegwerptapje met op de achtergrond een reisbestemming. De deelnemer aan de actie moest daarbij gebruik maken van Google Image Search om een illustratie te zoeken van de bestemming die hij met het Tapvat zou willen bezoeken (lees meer over de campagne o.a. op Emerce).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like