Hyves voor mobiel

Geschreven voor Mobielbreedband.nl over Hyves voor zakelijke mobiele gebruikers:

Het populaire vriendennetwerk Hyves is ooit begonnen als mobiele applicatie om vrienden bij te houden, maar werd al vrij snel, toen bleek dat Nederland nog niet rijp was voor een mobiele toepassing, omgebouwd naar de vorm waarin we het nu kennen. Er blijft een versie voor mobile (met een groot aantal fans) en recent nog werd bekendgemaakt dat deelnemers van het online vriendennetwerk die een mobiel abonnement hebben bij Hi, KPN, T-Mobile of Telfort voortaan een sms’je krijgen als zij een nieuw bericht hebben ontvangen.

Een nieuwe stap dus in de oorspronkelijke ambitie van oprichters Koen Kam, Floris Rost van Tonningen en Raymond Spanjar om totale vriendennetwerken te ontsluiten via mobiele telefoons/smartphones. De toekomst ziet er nog wilder uit als Hyves wordt gecombineerd met diensten als Google Maps, Bliin en Plazes en je dus overal boodschappen en tips voor je vrienden kunt achterlaten (“in het restaurant waar je nu zit is de scholfilet echt aan te raden”) en kunt zien waar je vrienden zijn. Onze wildste fantasieën (reallife games, een koffieapparaat dat automatisch aangaat als je in de buurt komt, enzovoorts) zijn pas het begin dan van mobiele toepassingen.

Voor dit moment is Hyves al op veel manieren zakelijk te gebruiken:
Hyves voor marketeers: tien tips voor het gebruik van Hyves in de marketing;
Hyves als merkenpanel
Hyves voor recruitment
Wellicht zijn er nog meer voorbeelden?

2 comments
  1. Heel af en toe ‘hyve’ ik ook op mijn mobiel, maar het blijft bij af en toe reageren op een krabbeltje 😉 Verder kan het best wachten tot ik dan weer achter mijn laptop zit 😉

  2. In mijn beleving is dat bij veel mensen zo, maar Raymond sprak dat laatst nog tegen … erg apart allemaal.
    Denk dat je erg duidelijk waarde moet gaan toevoegen wil je mensen structureel mobiel aan het hyven krijgen.
    Die krabbels kunnen we even wachten …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like