Nooit meer desktop applicaties

Ik open zelden nog een desktop applicatie. Alleen Dreamweaver, Photoshop, Missing Sync en Keynote mogen zich nog wel eens verheugen in mijn aandacht.
Firefox is mijn hedendaags Zwitsers Zakmes. Alles kan via web-based tools en anders via add-ons/plugins voor Firefox:
– Email: Gmail (ook voor controle van mijn overige POP3 accounts) met GTDInbox plugin;
– Kalender: Google Calendar;
– RSS reader: Google Reader;
– Documenten: Google Docs & Spreadsheets;
– Bookmarks: Delicious of Google Notebook
– Notes: Google Notebook of de GMail (door middel van de GTDInbox plugin);

Verder heb ik geïnstalleerd:
Google Toolbar (logisch met zo’n batterij aan Google Apps die ik gebruik) en dan met name de “send to GMail” tool om snel en makkelijk pagina’s door te zenden naar mezelf als reminder of naar anderen als tip;
Delicious plugin: makkelijk pagina’s bookmarken of markeren als “2blog” (daar moet ik nog een keer over bloggen) of “2read” (dat moet ik n odig nog een keer lezen maar heb ik nu geen zin in;
BlogRovR: zoals ik al eerder schreef, een heerlijke tool;
CoComment: houdt bij waar en wanneer ik reageer op artikelen; niet alleen makkelijk om discussies te volgen als je je niet makkelijk via RSS of email op discussies kunt abonneren, maar ook aardig om in de sidebar van je blog te plaatsen (zie de sidebar 🙂 );
Fleck: handig af en toe om snel een post-it te plakken op een pagina en door te sturen naar een collega/bekende;
Google Notebook: zie eerder in het bericht; altijd mijn notes bij de hand;
– Ik houd me meer dan aanbevolen voor andere handige tools 😉 …

En hoe langer ik zo werk, hoe makkelijker het wordt; het geeft me de vrijheid altijd en overal via PDA ook bij mijn data te kunnen en werkt enorm effiicient: niet meer switchen naar verschillende programma’s, maar alles vanuit 1 browser …

6 comments
  1. Foxmarks vind ik een erg goede plugin. Heb ik al mijn bookmarks op de verschillende computers waar ik werk. Het zou nog mooier zijn als deze ook al mijn paswoorden etc. automatisch zou meenemen.

  2. Hoewel ik moet toegeven dat het allemaal meer dan prachtig klinkt vertrouw ik het op het gebied van zeer vertrouwelijke adressen en telefoonnummers nog steeds niet. Sommige 06-nummers zet ik toch liever niet online. Hoe denk jij hierover?

  3. @Pieter: De nieuwe delicious add-on voor Firefox kicks ass. Ik post er zo even over.

    @Paul: Heb er geen problemen mee alles online te zetten. Veel kun je toch al online vinden (zelfs 06 Jack de Vries bijvoorbeeld)

    Er is inmiddels een to-do-list voor GCal.

  4. Syncen met PDA gaat via Missing Sync (Mac app om te syncen met Windhoos Mobile apparaten) voor iCal, Address Book, iPhoto, iTunes, enzovoorts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Consumententrends: Because “heel snel” isn’t fast enough

Veel, heel veel. En snel, heel snel. Tijd die nu als schaarser is, wordt alleen maar schaarser en de snelheid van de ontwikkelingen gaat alleen maar sneller. Vuurwerk op dag twee van het congres Consumententrends met trendwatchers Herman Konings en Michael Tchung.

Na het bijzonder uitgebreide verslag van Erwin van Lun van dag 1 van het congres Consumententrends in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam, neem ik het stokje over. De tweede dag kenmerkte zich door een vrij rustige opzet: opening door trendwatcher Herman Konings (NXT), een keuze uit een drietal workshops ('Futuring in de praktijk' door Hilde Roothart, 'Consumenten van de toekomst en marketingstrategie' door Philip J. Idenburg en 'Zelf trends spotten met de ogen van jongeren' door Huub Nelis en Yvonne van Sark) en tot slot trendwatcher Michael Tchung, waarvoor de verwachtingen ook van te voren al hoog gespannen waren. Alles vanzelfsprekend weer onder het kundige dagvoorzitterschap van Goos Eilander.