Bookmarks on steroids: Delicious add-on voor Firefox

Del.icio.us was al mijn bookmark-tool-of-choice, zeker in combinatie met Firefox. Het is erg makkelijk vanuit de browser met een druk op de knop een pagina te taggen, een omschrijving mee te geven en op te slaan in je Del.icio.us account.

Met de nieuwste add-on voor Firefox (“making Firefox more Delicious”) wordt het managen van je bookmarks echter naar volledig nieuwe hoogten getrokken:
– Syncen bookmarks: je kunt je bestaande bookmarks in Firefox synchroniseren met je Del.icio.us bookmarks;
– Costumized bookmarks bar: je kunt nu zelf je bookmarks bar samenstellen: geef je meest recente bookmarks weer in de horizontale balk of kies zelf tags die weergegeven moeten worden. Zelf tag ik bijvoorbeeld artikelen die ik moet lezen met “2read” en artikelen waar ik over moet bloggen met “2blog”. Met de nieuwe add-on kun je instellen dat beide tags als een pull-down menu worden weergegeven, waardoor je altijd makkelijk en snel de nieuwste bookmarks met die specifieke tags kunt zien;
– Del.icio.us sidebar: de nieuwe Del.icio.us sidebar geeft je de mogelijkheid gelijk vanuit je browser je tags te doorzoeken en je bookmarks weer te geven op alfabet, moment van toevoegen, site, meest bezocht of laatst bezocht;

Weer een reden waarom dit het jaar wordt van de browser add-ons (zie ook mijn eerdere artikel “oorlog om je browservenster“) …

2 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like