Blogposts

Mijn 9 favoriete Firefox add-ons

By 01/02/2008 12 Comments

Firefox logoFirefox is mijn browser. Allereerst is het GEEN Internet Explorer (mijn Microsoft-haat zit nog steeds diep). Daarbij vind ik tabbed browsing geweldig. Het allerbelangrijkste voor mij zijn misschien nog wel de uitgebreide mogelijkheden om Firefox uit te breiden door middel van add-ons. Ik heb mijn favoriete add-ons op een rijtje gezet:

 1. Add to Search Bar
  Add to Search Bar maakt het mogelijk de zoekbalk (Search bar) rechts bovenin Firefox helemaal naar je eigen wensen aan te passen. Voortaan is het namelijk mogelijk om elk zoekveld binnen elke website toe te voegen aan de Search bar. Hyves zoeken naar leden? Klik met de rechtermuisknop en kies ‘Add to Search Bar’ en voortaan staat hij rechts bovenin. Direct zoeken in Bol.com? In Google Maps? In het intranet? Klik met de rechtermuisknop en kies ‘Add to Search Bar’.
 2. Google Toolbar SendGoogle Toolbar
  Omdat ik zoveel Google applicaties gebruik (Mail, Docs, Reader, Calendar en Shared Items) is het logisch dat ik ook de Google Toolbar gebruik. Met name Search Highlight en Send selection/page (om snel een pagina door te sturen via email) gebruik ik veel.
 3. TwitbinTwitBin
  Twitteren is leuk, maar met mate. Twitbin is een sidebar die het mogelijk maakt om de laatste tweets te tonen en zelf te twitteren. Als ik behoefte heb aan gezelschap tijdens het werken zet ik Twitbin aan en is het makkelijk vanuit een ooghoek meetwitteren.
 4. MeeboMeebo
  De Meebo add-on laat je vanuit je sidebar gebruik maken van de Meebo service, een Instant Messenger waarmee je zowel kunt messengen met GTalk, MSN, AIM, Yahoo!, ICQ en Jabber (dus ook met je Hyves vrienden).
 5. Remember the Milk for GMailRemember the Milk for GMail
  Remember The Milk is de meest veelzijdige Getting Things Done (GTD) applicatie die ik ken (zie ook mijn eerdere post). Daarnaast is GMail mijn email client of choice. Remember The Milk for GMail zorgt ervoor dat je acties in je GMail venster getoond worden.
 6. Remember the Milk for Google Calendar
  Remember The Milk is mijn GTD-applicatie of choice en Google Calendar is mijn favoriete calendar. Remember The Milk for Google Calendar zorgt ervoor dat je acties in je Google Calendar venster getoond worden.
 7. Del.icio.usDel.icio.us Bookmarks
  Ik ben een grote fan van social bookmarking service Del.icio.us. In een eerdere post schreef ik al wat de Del.icio.us add-on voor geweldige mogelijkheden geeft: met een druk op de knop een pagina taggen, een omschrijving mee geven en opslaan in je Del.icio.us account, een Del.icio.us sidebar, een volledig aan te passen bookmarks bar en het synchroniseren van bookmarks (zie ook mijn post over Del.icio.us als het centrum van mijn links).
 8. gDocsBar
  gDocsBar is een add-on voor Firefox die je vanuit je sidebar toegang geeft tot je Google Docs documenten en je ook nieuwe documenten dragg en drop laat toevoegen.
 9. Save as image
  Save as image laat je snel een pagina of een deel van een pagina opslaan als een image.

Hebben jullie wellicht nog aanvullingen?

Join the discussion 12 Comments

Leave a Reply