Douwe Egberts brandbuilding: Barista Workshop

Op uitnodiging van Annelies van Hierden van Saralee was ik vandaag aanwezig op een van de door Douwe Egberts (DE) georganiseerde Barista Workshops in het Business Center in Utrecht. De workshops zijn voor de prijswinnaars van de DE koffie nieuwsbrief (categorie “schrijf je in en win een Barista workshop“) en betekenen een ochtend introductie tot koffie, het productieproces bij DE in Utrecht en een korte Barista workshop.

DE Jeroen Veldkamp vertelt over koffie Barista Jeroen Veldkamp (tweevoudig Nederlands Barista kampioen en geboren entertainer) en sidekick Onno van Zanten (derde op de laatste Latte Art kampioenschappen) begeleidden de aanwezigen gedurende de ochtend. Een goede introductie tot koffie en een uitgebreide rondleiding door de fabriek met uitleg over productie, verpakking, soorten bonen en de smaaktesten (met dank ook aan de geweldige smaak-meester Rob, die enorm gepassioneerd over zijn vak wist te vertellen) gaven een erg goed beeld van het product koffie en het merk DE. Dat werd alleen nog maar versterkt door de alom aanwezige geur van verse koffie (wat een geniale experience maakt dat een rondleiding) en natuurlijk het feit dat er makkelijk overgegaan kon worden tot een productconfrontatie (lees: koffieleuten).

Als afsluiting een korte Barista workshop door Jeroen en Onno, waarin ze de basisbeginselen van een goede koffie, Latte Art en de verschillende machines uitlegden. Daarnaast was er gelegenheid tot specifieke vragen van aanwezigen (“hoe maak ik een goede capuccino”, “hoe maak ik mijn machine het beste schoon”).

Opvallend

  • De nieuwsbrief-subscribers (en dus winnaars) waren van middelbare leeftijd en werkelijk van alle lagen en standen van de bevolking en alle mogelijke achtergronden;
  • Eerste associaties van de aanwezigen op het merk DE: lekkere koffie, spaarpunten (dit blijft echt ENORM belangrijk), geschenken en Fries (Friese achtergrond merk DE);

Conclusie

Sterke, bijzonder buzzable (maar wel erg intensieve) manier om de fans van het merk DE nóg dichter bij het merk te betrekken. De brede algemene koffie-kennis-basis die werd gelegd werd goed aangevuld door show-elementen in de barista-workshop en met name de manier waarop Jeroen Veldkamp het geheel aan elkaar entertainde (sorry, heb er echt geen ander woord voor) maakt het geheel erg sterk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like