Axe crossmediaal: Bom chika wah wah

Tussen de stortvloed aan andere hyvertising zag ik deze keer de melding “Bom Chicka Wah Wah Polle” staan, die me leidde naar een speciale actiepagina op Hyves. Daar zijn diverse filmpjes te vinden van Lisa en Debby die een soort van rare paringsdans uitvoeren op de meest verschillende plaatsen rondom “willekeurige” (in ieder geval een aantal van de mannen in de filmpjes zijn acteurs … beetje jammer voor het concept) mannen. Natuurlijk kun je achterlaten op de pagina wat je van de actie vind en natuurlijk is er een send-a-friend optie. De actiepagina verwijst verder door naar tmf.nl/bcww. De send-a-friend mail verwijst naar http://www.bomchickawahwah.nl/ Verder wordt de actie ondersteund op TMF zelf.

HOT

 • Lisa en Debby: twee mooie vrouwen die een paringsdans uitvoeren scoort altijd goed (de G van Geil uit de drie G’s Grof, Geil en Grappig);
 • Voyeurgasm: (gefakede) real-life situaties doen het altijd goed;
 • Wazaaaa-effect: “Bom chicka wah wah” is bij uitstek geschikt als running gag en gevleugelde uitdrukking;
 • Hitpotentie: we hadden eerder al DJ Bobo’s Chihuahua, het wachten is natuurlijk op Bom chika wah wah en we kunnen ons weer een hele zomer ergeren aan hetzelfde nummer;
 • Goed om te zien dat de buitenlandse campagne wel een Nederlandse vertaling krijgt;

NOT

 • De send-a-friend-mail bevat een spelfout: “Polle de Maagt wilt” moet natuurlijk zijn “Polle de Maagt wil”;
 • bomchickawahwah.nl, tmf.nl/bcww en www.hyves.nl/hyvertising/?tryvertisingId=49 … wat willen jullie nou?
 • Op de Hyves-pagina mis ik een optie om de filmpjes te embedden. Graag zou ik ze bijvoorbeeld hier op mijn blog plaatsen, maar dat gaat zomaar niet. Een gemiste kans is ook een knop “plaats op je hyve” om de filmpjes makkelijk op je hyve te plaatsen en zo het concept verder te seeden;
 • Op de Hyves-pagina mis ik een optie om de filmpjes te customizen door bijvoorbeeld de naam van een vriend/vriendin in te geven, een filmpje te kiezen en bijvoorbeeld een boodschap daarin te verwerken als “Wil je ook bom chicka wah wahd worden? Ga da nu naar …”;
 • De Hyves-pagina verwijst naar contact, legal en privacy statements die specifiek voor de TMF site geldig zijn. Erg slorig dat deze niet aangepast zijn naar deze actie;
 • Het is leuk dat je kunt achterlaten wat je van de actie vindt, maar blijkbaar worden alle comments gemodereerd van te voren en wordt er alleen doordeweeks gewerkt: de comments van 12 en 13 mei zijn op dit moment nog niet zichtbaar, terwijl er een flink aantal van 11 mei wel zichtbaar zijn …;
 • De Hyves-pagina biedt geen enkele toegevoegde waarde bovenop de TMF-pagina. Ook wordt helemaal niet duidelijk dat het om een Axe actie gaat, daarvoor moest ik eerst even zoeken op YouTube …;
 • Ik mis de integratie van Hyves, TMF website en TMF tv op een zodanige manier dat de media elkaar versterken en ook duidelijk maken dat het hier om Lynx gaat. Het teaser-gehalte is ook niet zodanig dat ik verlang naar een vervolgcampagne met uitleg dat het Bom Chika Wah Wah effect het Axe Lynx effect is …;

Conclusie … ik vond het orgineel leuker …


Naast betere commercials (al blijft het idioot dat ook deze video’s niet door te plaatsen of door te sturen zijn) is ook Lynx Outburst, waar je zelf de kans hebt je eigen Bom Chicka Wah Wah commercials in te zenden wat mij betreft een sterke uitbreiding van het concept.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like