Werving & Selectie 0.1: Hoe niet te werven

Vandaag kreeg ik om 18:42 een email van een talent scout bij een van de werving en selectiebureaus waar ik sinds kort sta ingeschreven (ik heb de specifieke namen van de bedrijven en personen even vervangen en vet gemaakt):

Beste Ralph en Polle,
Ik weet dat ik jullie morgen zo ie zo ga zien, maar met jullie beide heb ik het in jullie intakegesprek gehad over [Bedrijf X], een adviesbedrijf in Amsterdam, die andere bedrijven advies geeft over e-commerce en optimalisatie. Ze zijn op zoek naar een starter, niet per se met een specifieke studie achtergrond, maar wel met interesse en affiniteit met internet, marketing en e-commerce. [Bedrijf X] is een jong bedrijf, gevestigd in Amsterdam, en werkt voor grote opdrachtgevers zoals [Drietal leuke bedrijven]. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en je krijgt een opleidingsbudget dat je vrij kunt besteden.
Buiten het feit dat deze vacature voor jullie zelf interessant is, ben ik benieuwd of jullie misschien mensen in jullie netwerk hebben die dit interessant vinden.
Ik hoop snel van jullie te horen!
Met vriendelijke groet,
[Talent Scout]

Met in de bijlage een algemene omschrijving van de vacature.

Nog even los van de spelfouten in de mail.

1) Als je me morgen ziet, maak me dan tijdens de koffie of de borrel lekker voor de vacature en stuur me naar aanleiding daarvan dan een mail;
2) Wil je niet wachten: BELLEN;
3) Wil je om wat voor onduidelijke reden dan ook WEL mailen, mail dan gericht naar 1 persoon en niet naar 2 personen;
4) Wil je om onbegrijpelijke redenen WEL naar 2 personen mailen, kom dan in ieder geval met relevante benefits (naar aanleiding van een eerder opgesteld psychologisch profiel, CV en uitwerking van een 1,5 uur durend intakegesprek);
5) Als je relevante benefits hebt, stuur dit dan niet om 18:42 als je net naar huis wilt en geen zin hebt om nog een mail te tikken, zodat je wat meer inspiratie hebt voor een mail;

Tot zover weer eens een lesje werving & selectie 0.1. Ben overigens benieuwd of ze mijn blog lezen 🙂

4 comments
  1. Inmiddels is de post ook opgemerkt en heb ik een opbouwend telefonisch gesprek gehad met de bewuste talentscout.

    Er werd wat verdere uitleg gegeven waardoor wat zaken meer in perspectief komen te staan maar de genoemde punten worden zeker mee genomen in volgende mails en werving en selectie rondes.

    Inmiddels is het artikel ook opgemerkt bij HRlog.

  2. Je eerste punt ben ik het niet helemaal mee eens. Een mailtje een dag van te voren sturen om even te triggeren en ervoor te zorgen dat je elkaar de dag erop zeker treft (als hij jou niet kon vinden, was je wel op zoek gegaan naar hem om meer info te vragen).

    Overige punten zijn inderdaad opmerkelijk te noemen. Kwestie van je actiepuntje te snel willen afstrepen denk ik 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like