FC Groningen Mobiel merk en dat is pas het begin …

FC Groningen MobielNieuwe voetbal merchandise! FC Groningen Mobiel biedt bellen, sms/mms-en & mobiel internetten en daarnaast gratis onderling bellen (met andere FC Groningen Supporters), gratis wekelijkse nieuwsflitsen en goal-alerts en door verschillende andere specifieke FC Groningen toepassingen en is er ook in verschillende smaken (o.a. zakelijk en junior). Hartstikke leuk natuurlijk voor supporters en een mooie extra bron van inkomsten voor Groningen.

Maar wat ik veel interessanter vind nog: Club Mobiel is als MVNO (mobile virtual network operator; een soort van white label telefoonprovider) verantwoordelijk voor de techniek, processen en service rondom FC Groningen Mobiel. Erachter zit KPN. De zin “Uw Club een eigen mobiel netwerk …” op Club Mobiel’s site laat ook weinig te raden over over de ambities van Club Mobiel om alle profclubs in Nederland ook aan hun eigen netwerk te helpen. Maar wat voor supporters kan, kan ook voor een school, een bedrijf, een vriendengroep of voor een website.

Het lijkt me geweldig om via de Club Mobiel website zelf een mobiel pakket samen te stellen (naar een soort CafePress achtig systeem) en aan te bieden in verschillende smaken aan een relevante groep mensen. Kortom, de techniek white label en via een eenvoudige interface online samen te stellen tot een pakket en de consument om het geheel personal, relevant en anticipated te maken.

Over personal, relevant en anticipated gesproken: ik ben ook erg benieuwd naar de introductie campagne van FC Groningen Mobiel: het oud-GSUS marketingdreamteam van JAMJAM marketing maakte in samenspraak met La Compagnie, het huisbureau van FC Groningen, de introductie campagne waarin echte Groningen fans te zien zijn in hun natuurlijke omgeving: het stadion. De Henk en Kees waarmee je normaal tijdens de wedstrijd naast zit als middelpunt van de campagne … klinkt erg gaaf (YouTube, iemand?)!

FC Groningen mobiel gaat 12 augustus live, tot die tijd kun je je aanmelden om op de hoogte gehouden te worden via de site (jammer trouwens, waarom niet gelijktijdig met het persbericht dat ik gisteren kreeg?).

3 comments
  1. FC Groningen haalde zijn mosterd voor dit project bij voetbalclubs in (zowaar) België! Clubs als Charleroi en Standard werken nauw samen met Base (dochteronderneming KPN).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like