Mijn Hyves Wishlist

Hyves knalde vandaag door de 4 miljoen leden (Gefeliciteerd, H-Team!).
Nog niet zo lang geleden was de Networktool-update, even waren we dagen zoet met de Gadgets-update. en inmiddels ontdekken ook steeds meer Hyvers het doorplaatsen van hun RSS feed naar Hyves. Geweldig allemaal, we zijn er nog lang niet. Hyves is pas social networking 0.1.

Natuurlijk is er de optie om je tips via de site van Hyves zelf op te sturen (maar dan is het maar de vraag hoe Hyves omgaat met je vragen/tips 😉). Daarom dus een eerste aanzet tot de grote “Mijn Hyves Wishlist”:

Algemeen en Navigatie

 • Redesign: jongens, dit design is echt zoooo 2005 …;
 • Herstructurering navigatie: Ik blijf me een ongeluk zoeken naar het overzicht van vrienden WWW’s, de plek waar ik zelf mijn WWW kan aanvullen en andere toepassingen in de huidige chaos van het menu;
 • Commandline interface: navigeren met korte commando’s a la Twitter en Imified is inderdaad 100% MS DOS maar ook weer zo enorm handig …
 • Hyves API: I know, I know, er wordt hard aan gewerkt en enkel een API is ook niet alles, maar ik hoop oprecht dat heet de creativiteit in het netwerk stimuleert en dat we een groot aantal mooie spinoffs krijgen;
 • RSS feeds: krabbels, Wie Wat Waar’s van vrienden, blogs en foto’s van vrienden, het kan me niet gek genoeg;
 • SMS notificatie: Nu is het aantal notificaties via SMS nog beperkt. Snap ik, maar geef in ieder geval de mogelijkheid om te betalen voor onbeperkte SMS notificaties van krabbels e.d.
 • Private/Public/Friends profielen: steeds meer hoor ik vrienden klagen over de volledige openheid van krabbels en profielen. Geef in ieder geval de optie om je profiel en krabbels op private/public/friends te zetten;

Netwerk en connecties

WieWatWaar en Krabbels

 • TinyURL‘s voor krabbels: Als je een lange URL plaats in krabbels of je Wie Wat Waar verknalt dat redelijk de layout. Daarom: TinyURL’s voor krabbels!

Mobile en location based

 • Geotagged krabbels: sms een krabbel/www en laat zien waar de persoon zich bevindt (via triangulation). Zien waar je vrienden zijn in de kroeg, waar je staat op Lowlands, enzovoorts;

Aanvullingen? Graag!

6 comments
 1. Volgens mij kan je je krabbels en profiel wel verbergen en zelf instellen wie het mogen zien. De optie zit alleen goed verborgen in Hyves.
  Via “mijn menu” kiezen voor instellingen (let op, wsl moet je dan even naar beneden scrollen op die optie te zien (lay out puntje dus)).
  Onderaan staat dan de keuze:

  Profiel zichtbaar voor:
  Krabbels zichtbaar voor:

  Hoe het met de www’s zit weet ik niet, zou je eigenlijk eens moeten testen.

 2. @Ludo: Thanx, je hebt idd gelijk. Je WWW status kun je inderdaad aangeven. Volgens mij kun je echter maar in beperkte mate aangeven wat je wel/niet toont.
  Jij nog andere missende features?

 3. @Ludo: Thanx, mooie punten!

  Algemene betere gadgetintegratie op je WWW (ook geo-based) is zeker iets wat erg makkelijk zou zijn.

  Had van Hyves’ Floris op mijn hyve doorplaatsing van de post al een reactie. Eens onze wishlist op hem aansluiten en zien wat we voor elkaar kunnen krijgen! 🙂 Nogmaals thanx voor het meedenken!

 4. Nog eentje in de aanbieding: Ik mis een overzicht zoals Facebook en Linkedin die hebben waarin staat wat er het laatst in je netwerk is gebeurd, wie bevriend is met wie geworden, wie nieuwe fotos heeft geplaatst etc.
  In een chronologisch overzicht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like