Bas Gezelle hoaxt voor een baan

GoogleTalentmapsStudenten/starters blijven nieuwe creatieve dingen bedenken om aan een leuke baan te komen (en dat in een markt van schaarste). Ik kom net van de telefoon met Bas Gezelle, die naar een groot aantal blogs in de MarCom Top 100 (wat dus ook steeds meer een standaard persberichten/spamlijst wordt voor luie persdiensten) een persbericht stuurde over Google’s nieuwe dienst “Google Talentmaps”, dat er voor zorgt dat “u geen werving & selectiebureau meer hoeft in te schakelen, geen uren de vacaturesites meer hoeft af te struinen en geen ellenlange sollicitatiegesprekken meer hoeft te voeren“.

De hoax is wat doorzichtig in tekst en beeld, maar ik vind het een sympathiek initiatief. Dames en heren van de reclame/mediabureaus: Bas zoekt een leuke nieuwe baan (06-14360706/talentmaps@gmail.com/Curriculum Vitae).

Persbericht: Google start met nieuw product GoogleTalentmaps

Amsterdam, 2 september 2007 РGoogle kan u met genoegen melden dat het vinden van goed personeel nu met slechts ̩̩n druk op de knop tot het gewenste resultaat kan leiden. Het nieuwe product GoogleTalentmaps zorgt ervoor dat u geen werving & selectiebureau meer hoeft in te schakelen, geen uren de vacaturesites meer hoeft af te struinen en geen ellenlange sollicitatiegesprekken meer hoeft te voeren. Talent is op deze manier immers zo gevonden!

In de bijlage vindt u meer informatie over ons nieuwe product en tevens een screenshot van de beta-versie van talentmaps.google.nl. In deze screenshot hebben wij het zoekresultaat ‘Bas Gezelle’ opgenomen. Een zoekresultaat dat zeker de moeite waard is om eens nader te bekijken.

GoogleTalentmaps was, toen het in juli 2007 in de Verenigde Staten werd geïntroduceerd, de eerste online talentenapplicatie voor de zakelijke markt die gratis werd aangeboden. Inmiddels is de applicatie in 16 talen beschikbaar in 45 verschillende landen. Onze verwachtingen werden ruim overtroffen door de vraag, zodat wij een inschrijfprocedure moesten instellen voor nieuwe gegadigden; hieraan was ook een wachttijd verbonden. In de loop der tijd hebben wij de wachttijd geleidelijk teruggebracht. Wij zijn verheugd dat de applicatie ook sinds vandaag op de Nederlandse markt toegankelijk is.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Theo Witter tel: 06-14360706 of e-mail: talentmaps@gmail.com

4 comments
  1. Gruwelijk slecht uitgevoerd, maar het werkt blijkbaar wel want er is toch aardig wat aandacht aan besteed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like