Open brief aan eigenaren van social networks

Geachte dames en heren social netwerk ontwikkelaars,

Er zijn gewoon teveel sociale netwerken. Voor het delen van foto’s, video’s en andere onzin en het opzoeken van oude vrienden ben ik al meer dan voorzien in mijn netwerken. Ik beschouw me dan ook wel semi-professioneel netwerker.

Ik realiseerde me dat jullie waarschijnlijk meer profiteren als ik lid wordt van jullie netwerk dan ik zelf. Per slot, de echte waarde van een sociaal netwerk zit in het aantal gebruikers, nietwaar?
Ik ben ook de beroerdste niet en help graag een nieuwe ontwikkelaar en een nieuw netwerk uit de zorgen.

Op basis van de waarde die ik toevoeg aan jullie netwerk stel ik de volgende onkostenvergoedingen voor:

Startvergoeding: Euro 25
Voor slechts 25 euro ben ik een blije nieuwe gebruiker van jullie nieuwe (ongetwijfeld geweldige) sociale netwerk en maak ik met alle liefde een nieuw, basic, profiel aan.

Uitgebreid profiel: Euro 10
Voor een extra vergoeding overweeg ik graag mijn profiel verder aan te vullen met hobby’s, favoriete muziek en andere volledig triviale informatie.

Geaccepteerde vrienden: Euro 1 per stuk
Een basisvergoeding voor elke geaccepteerde vriend. Meer vrienden is meer nodes is meer activiteit is meer traffic is meer omzet, toch? Echte vrienden, spammers, het maakt me allemaal niet uit. Vrienden zijn vrienden.

Blog Posts: 1 Euro per regel (minimum 5 regels)
Volledig naar mijn eigen invulling vanzelfsprekend.

Foto’s: 5 Euro per stuk
Ik ben mega fotogeniek. Echt.

Profiel Updates: 5 Euro per keer
Verouderde profiel informatie verkoopt slecht. Ik ben dan ook graag bereid mijn profiel up to date te houden voor 5 euro per keer. Ik wissel namelijk nog al eens van hagelslagmerk of favoriete band.

Vroegtijdige beeindiging contract: 200 Euro
Mocht jullie sociaal netwerk een vroegtijdige dood sterven (dat zal dan in ieder geval niet aan mij hebben gelegen), dan lijkt het me niet meer dan redelijk dat ik voor alle vergeefse moeite die ik in jullie netwerk heb gestoken een bescheiden vergoeding krijg.

Jaarlijkse vernieuwing: 15 Euro
Om het af te ronden.

Als jullie denken aan de waarde die dit alles toevoegt aan het netwerk is dit helemaal geen onredelijke deal. Mijn rekeningnummer is 897XXXX en jullie kunnen me altijd mailen voor verdere details.

Dank voor jullie interesse in mij als nieuw lid van jullie netwerk.

(Naar Steven Frank)

7 comments
  1. Ik reken 1 euro voor iedere blogpost die ik lees en 3 euro voor iedere comment die ik hier post.

    Mijn rekening nummer is 409547077 bij de ABN-Amro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Consumententrends: Because "heel snel" isn't fast enough

Veel, heel veel. En snel, heel snel. Tijd die nu als schaarser is, wordt alleen maar schaarser en de snelheid van de ontwikkelingen gaat alleen maar sneller. Vuurwerk op dag twee van het congres Consumententrends met trendwatchers Herman Konings en Michael Tchung.

Na het bijzonder uitgebreide verslag van Erwin van Lun van dag 1 van het congres Consumententrends in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam, neem ik het stokje over. De tweede dag kenmerkte zich door een vrij rustige opzet: opening door trendwatcher Herman Konings (NXT), een keuze uit een drietal workshops ('Futuring in de praktijk' door Hilde Roothart, 'Consumenten van de toekomst en marketingstrategie' door Philip J. Idenburg en 'Zelf trends spotten met de ogen van jongeren' door Huub Nelis en Yvonne van Sark) en tot slot trendwatcher Michael Tchung, waarvoor de verwachtingen ook van te voren al hoog gespannen waren. Alles vanzelfsprekend weer onder het kundige dagvoorzitterschap van Goos Eilander.