Vragen aan MySpace’s Travis Katz?

MySpace NL
Donderdag aanstaande trapt MySpace officieel af in Nederland met een grote perspresentatie en een groot feest in de Melkweg. Ik heb eerder die dag een half uurtje quality time met Travis Katz, Managing Director MySpace International (zie een eerder interview).

Ideaal om eens wat kritische vragen te stellen. Ikzelf ben met name benieuwd wat zijn visie is op de toekomst van sociale netwerken (invulling, devices, Open Social en Dataportability). Daarnaast vind ik het erg interessant hoe hij de lokalisering van MySpace in de verschillende landen ziet: hoe gaan ze hun paradepaardje ‘cultuur’ invullen (cultuur verschilt natuurlijk enorm per land) en houden ze rekening met het verschil in acceptatie van social networks in de verschillende landen bij de implementatie van features (in Nederland zijn we al bijna toe aan de location based social networks terwijl ik me kan voorstellen dat nog niet elk land daar op zit te wachten)?

Hebben jullie nog vragen die jullie beantwoord willen zien?

4 comments
  1. @Wilbert dat is misschien wel een goede. Ben alleen wel een beetje op zoek naar marketing/online-ish vragen omdat dat dichter bij polle.net ligt.

  2. Ja, daarom vroeg ik het. Ik denk niet dat er veel marketingreacties op zullen komen, dus misschien maar laten zitten.

    Ik ben zelf wel benieuwd wat de richting van MySpace is. Sociale netwerken lijken steeds meer op elkaar en dat zal door zaken als Open Social alleen maar meer het geval worden. Ik denk dat MySpace goed zit omdat ze duidelijker dan andere netwerken al een doelgroep (bijv. muziekliefhebbers) aanspreken. Je ziet dat nu bij videosharingsites ook een beetje gebeuren, mensen zoeken de uploaddienst waar ze zich thuis voelen, ze bieden ongeveer allemaal dezelfde functionaliteiten dus daar hoef je het meestal niet echt voor te doen.

    Ik vraag me af hoe MySpace zich wil blijven onderscheiden van de rest in plaats van juist meer naar een allesomvattend platform te groeien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like