Sociaal netwerk voor marketeers?

BrandblenderRaymond Skopp doet voor CrossmarksBrandblender onderzoek naar het draagvlak voor een eventueel sociaal kennisnetwerk voor marketingprofessionals in Nederland (zie ook Crossmarks blog): “Het is de bedoeling dat leden via de website kennis en ervaring met elkaar kunnen delen, over merkdenken op ondernemings-, marketing- en communicatieniveau.

Ik ben skeptisch. Allereerst vrees ik dat het netwerk een closed netwerk wordt (en ik dus mijn data niet kan overzetten naar een ander netwerk als ik dat op een bepaald moment wil). Ten tweede begrijp ik uit de vragen dat het een betaald netwerk wordt (en ik wil niet betalen). Ten derde vraag ik me af of er al niet voldoende tools zijn. Buiten blogs hebben we Ning, Twitter en LinkedIn. In dit kader zie ik ook Google, Del.icio.us of andere manieren om (al dan niet social) informatie te ontsluiten als hele reele concurrenten voor een eventueel “sociaal kennisnetwerk voor marketingprofessionals” Tenslotte vraag ik me af of Crossmarks (met alle respect) de initiator moet zijn. Marketingfacts, Frankwatching, TvM/Molblog wellicht, NIMA misschien (als ze eindelijk eens de shift in marketing gaan zien en intern de zaak op orde brengen), maar Crossmarks?

Ik vind het echter moeilijk om in te schatten in hoeverre het voor een brede groep marketeers interessant is. Daarnaast steun ik met alle plezier alle onderzoek naar sociale media/netwerken.

Graag vraag ik je dan ook even vijf minuten te nemen om Raymond’s vragenlijst te beantwoorden.

3 comments
 1. Hai Polle,

  fijn dat je dit hebt willen posten.
  Voor de duidelijkheid wil ik even reageren.
  Jouw overwegingen zijn terecht en diezelfde overwegingen hebben wij, vandaar de enquete zodat BrandBlender ontwikkeld kan worden op de behoeften van de consument (meest pure vorm van marketing zou je kunnen zeggen).
  We zijn niet voornemens mensen te laten betalen dan wel er een ‘ closed netwerk’ van te maken, dit hangt helemaal af van de resultaten van het onderzoek. Het zou mij erg verbazen als respondenten aangeven 100 euro per jaar te willen betalen voor lidmaatschap, maar die beslissing willen wij op voorhand niet voor de consument maken.
  Ten aanzien van jouw derde punt: de kracht van BrandBlender moet gaan zitten in de bereidheid van mensen om kennis te gaan delen. Je kunt het zien als een forum. Als uit de enquetes blijkt dat er geen behoefte is aan dit initiatief zullen we ons beperken tot de evenementen die nu al 3 keer succesvol zijn georganiseerd.

  Ik hoop dat veel mensen de moeite willen nemen om even de enquete in te vullen. Nogmaals bedankt voor jouw posting.

 2. Bart, dank voor je uitgebreide reactie. Ik vind het een goed initiatief maar heb inderdaad bij de uiteindelijke uitkomsten wat bedenkingen. Maar, zoals ik al stel: “Ik vind het echter moeilijk om in te schatten in hoeverre het voor een brede groep marketeers interessant is”. Hoop oprecht dat er iets moois uitkomt. Hoe dan ook, heb ik er alle vertrouwen in dat er waardevolle resultaten uit het onderzoek komen. Het is goed te weten hoe marketeers hier over denken.

  Ik praat er iig vrijdag verder over met Raymond en Marc 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like