Belgische Girl Geeks


Inmiddels werk ik alweer twee maanden parttime bij het Belgische Trendwolves en begin ik een beetje sjoege te krijgen van de Belgische social media- en blogosphere.

De Belgische social media scene is weer een heel andere wereld dan de Nederlandse. Ik vind het ook opvallend hoe weinig crossovers er zijn. Robin Wauters, Smetty en Clo Willaerts komen nog regelmatig in Nederland en rondom het jaarlijkse Plugg gaan er bussen ‘Ollanders naar Brussel, maar dan houdt het toch al snel op.

Gisteren bezocht ik mijn tweede Brussels Girl Geek Dinner (en de foto’s), de BGGD, een maandelijks terugkerend techniek-minded-vrouwen festijn met Clo als grote motor, ditmaal in Hasselt. In het werkelijk fantastische KAAI.16, een soort kruising tussen de Van Nelle Fabriek en de Plantage Middenlaan 33-35 of, misschien liever nog, Freshheads HQ in Tilburg. KAAI.16 is niet alleen de thuisbasis van Nocus, maar ook van Creativeclass, “Een plaats waar studenten design, architectuur, marketing, … gebruik kunnen maken van state-of-the art infrastructuur, een ruimte waar marketeers en communicatiespecialisten workshops of events kunnen bijwonen, een ontmoetingsplaats voor ondernemers.

Maar terug naar het BGGD. In Nederland kun je als man mee als introducee op een Girl Geek Dinner, in Belgie ben je een ‘sacoche‘, wat in dit geval betekende dat ik de ‘handtas’ was van de bijzonder charmante Dorien Aerts.

BGGDHet was een bijzonder geschikte avond. Met Dieter van Esch en Anne Verberckmoes was het leuk discussieren over het belang van locatie (waarom is Gent bruisend op online gebied en Hasselt niet? en “wat de voordelen zijn van in Hasselt een bedrijf hebben: er zijn zo weinig bedrijven, dat er uiteindelijk toch meer vissen dan vissers zijn“) en de voors en tegens van blogvertising (hier kom ik in een latere post op terug). De unieke Imke Dielen weerzien is altijd een happening (dat kan ik niet uitleggen, dat moet je ervaren). Goedele wist me weer eens te bevestigen in mijn Tauro-liefde. Enorm veel energie kreeg ik van de discussie met Nick en Tijs van Nocus; niet alleen over de geringe hoeveelheid pr0n op Twitter, maar ook over werk vs prive, relatie vs vrijgezel, delegeren vs zelf doen, breed orienteren vs specialiseren.

Ik moet tot mijn grote spijt bekennen dat de Guitar Hero set en de Audiocubes (die wel echt moddervet oogden) deze keer volledig langs me heen zijn gegaan; de volgende keer wordt het Gamen heb ik begrepen. Maar ook dan zal het pinten pakken met de aanwezigen wel weer gezelliger zijn 😉

Zie overigens ook de verslagen op:

Foto: Percussa

4 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like