De toekomst van logistiek op de DHL inspiratiedag

De laatste tijd probeer ik mijn inspiratie met name te halen uit gebieden die niet direct te maken hebben met online media, maar wel degelijk zwaar beinvloed worden door nieuwe media. Het is verleidelijk te denken in alle nieuwe coole gadgets, tools en applicaties, maar interessanter is het nog te kijken wat we kunnen leren van branches en gebieden die al wat langer meegaan dan ons Web 2.0 festisjisme. Zo was ik ook gelijk te porren toen ik door Wilbert en Ingmar van DHL werd gevraagd om mee te denken wat al het huidige moois online betekent voor logistiek. Ik weet geen zak van logistiek namelijk (los van mijn 8 jaar NS-materieel ervaring).

Mijn presentatie was in het kader van de halfjaarlijkse inspiratiedagen van de afdeling Exel Supply Chain van DHL.. Ik mocht de middag openen met bovenstaande presentatie over online ontwikkelingen en online toepassingen. Geert Kolthof (Service2media) vervolgde met een erg degelijke presentatie hoe deze ontwikkelingen om te zetten zijn in businessmodellen en over de mogelijkheden van mobiele toepassingen.

People listing during preso Geert KolthofMaar het meest interessante gedeelte van de dag kwam daarna pas: wat voor effect hebben location based services, customization, een wereld die steeds real-timer wordt en virtueel bezit voor DHL? Wehkamp zegt “Uw slaapkamer is uw paskamer” en laat consumenten stapels kleren thuis bezorgen om de kleren die ze niet willen even makkelijk terug te laten sturen. Wat gebeurt er als visual search (en dus gelijk bestellen) doorbreekt? Ook fascinerend: met S3 heeft Amazon eigenlijk een soort virtuele DHL gebouwd, een soort virtueel tijdelijk warenhuis. Is hiermee Amazon gelijk een van de grootste concurrenten van DHL?

Reblog this post [with Zemanta]
3 comments
  1. polle,

    ik wilde je het volgende vragen. Tijdens de presentatie bij DHL zei je dat je je presentatie online zou zetten maar die kan ik nergens terugvinden. Je liet namelijk een plaatje zien van een website die ik aan het zoeken ben maar weet de naam niet meer 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like