IK HAAT CONSUMENTEN

… euh … aangenaam, mijn naam is Polle de Maagt, consument.

Er is wat commotie rondom een uitgelekt onderzoek van Felix Fluitje, oud-reclameman nu hoogleraar marketing/reclame en onderzoeker bij media-adviesbureau WW&WO voor de BVA over de wensen van adverteerders. Uit dit onderzoek zou naar voren komen dat een flink aantal grote adverteerders de consumenten eens wil laten voelen hoe de wereld eruit zou zien zonder adverteerders. Uit frustratie zou een van de deelnemende adverteerders hebben uitgeroepen ‘IK HAAT CONSUMENTEN’.

Ik kan tot op zekere hoogte wel in zijn frustratie meegaan. Het lijkt me frustrerend als consumenten wegzappen voor je commercials of je non-spot ad-momenten. Echter, dat je als adverteerder te weinig van consumenten snapt om ze te kunnen blijven boeien is meer een vertoning van je eigen onkunde dan een reden om consumenten te haten.

Ik blijf zo nog altijd uitkijken naar het moment waarop consumenten gesnapt worden door bedrijven.

[Via]

Update: Ik stap er keihard in. Dikke vette hoax.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like