Weten wat ik wil

Stel je voor: je komt een supermarkt binnen. Aan de hand van je mobiele telefoon en de bewakingscamera’s wordt gedetecteerd dat je binnen bent en je wordt door de geluidsinstallatie bij de deur begroet. Op hetzelfde moment wordt aan de hand van je aankooppatroon van de afgelopen weken geconcludeerd dat je door je voorraad coffeepads heen bent en dat je vriendin bijna weer ongesteld is. Uit een profielvergelijking tussen jouw profiel en andere gebruikers van de supermarkt blijkt dat het zeer wel mogelijk is dat je geïnteresseerd bent in een crossselling met zoetigheden voor bij de koffie. Op basis daarvan krijg je op het dichtstbijzijnde plasmascherm jouw persoonlijke aanbieding: 5 pakken coffeepads voor de prijs van 4 daarbij een gratis verpakking Bastogne koeken.
Blij, content en tevreden met de attentheid van de supermarkt ga je in op het aanbod.

Ver weg? Neuh, steeds dichterbij:
Narrowcasting: detectie met bewakingscamera’s
Cinematic Experiment

2 comments
  1. “…en dat je vriendin bijna weer ongesteld is. ”

    hahaha, wel makkelijk voor mannen dan. kunnen ze dekking zoeken ;).

    ja dit komt zeker dichtbij. ik vind het eigenlijk wel wat creepy. maar mijn (ex)stagebedrijf (Livtom.be) en Delhaize (.be) waren er al druk mee bezig.

    we houden echt niet voor mogelijk hoe de wereld er over een paar jaar uit ziet…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like