Vodafone Japan

Vodafone Japan werd vorige maand verkocht aan het Japanse internetbedrijf Softbank voor 12,8 miljard euro. Het onderdeel voor opkomende markten zal worden geleid door Paul Donovan, die nu nog leiding geeft aan de divisie voor dochterbedrijven van Vodafone. Deze nieuwe divisie krijgt de verantwoordelijkheid voor markten in het Midden-Oosten, Oost- en Midden-Europa en Azië. Ook vallen belangen in andere bedrijven, zoals in het Amerikaanse Verizon Wireless, onder deze tak.

[Via] Naar mijn bescheiden mening een bijzonder opzienbarende stap. Er wordt over het algemeen in de pers en beleggerswereld begrijpend en positief gereageerd gezien het feit dat Vodafone al langer wordt verweten zich niet op winstgevende activiteiten in Europe te focussen. Gezien echter de leidende positie van Japan binnen de mobiele industrie lijkt het me een geweldige plek om binnen deze markt nieuwe concepten uit te zetten en te leren van de bijzonder kritische early adopters daar. Natuurlijk, ik snap dat er verlies gedraaid wordt en dat er wat moet gebeuren … maar helemaal terugtrekken? Lijkt me niet slim. Geen ideaal testlab meer en nog meer vrij spel voor marktleider NTT Docomo …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like