Inspiratie: Augmented Reality met Enkin voor Android

Android (zie ook de video uitleg) is het Google platform voor mobiele telefoons dat aan het eind van dit jaar voor het eerst op telefoons zal verschijnen (o.a. op HTC telefoons). Voor dit platform worden de meest uiteenlopende applicaties ontwikkeld (mede onder invloed van de totaal 10 miljoen dollar die Google beschikbaar stelt voor de beste applicaties). Veel daarvan zijn vanzelsprekend gebaseerd op bestaande Google services, maar er zijn ook juweeltjes die daar los van staan, zoals Enkin (zie ook het Enkin blog).

“Enkin” introduces a new handheld navigation concept. It displays location-based content in a unique way that bridges the gap between reality and classic map-like representations. It combines GPS, orientation sensors, 3D graphics, live video, several web services, and a novel user interface into an intuitive and light navigation system for mobile devices.

De mannen in de video, Max Braun en Rafael Spring, zouden zo weggelopen kunnen zijn uit een Draadstaal of Koot & Bie sketch, maar de technologie is geweldig. Met name de modus waarin de datalagen worden getoond op basis van live beelden ziet er erg kek uit en lijkt zo te implementeren. Op hun blog geven ze aan dat Google hen heeft inmiddels heeft benaderd. Ik ben ook erg benieuwd wanneer we dit gaan terugzien in echte systemen.

(Via Google Maps Mania, Erwin van Lun blogde er ook al eerder over)

3 comments
  1. Die dinosaurus achter ze, geweldig! 🙂 En over een jaar of tien weten we niet meer hoe de wereld eruit zag zonder al die meta data om ons heen in de echte wereld. Kan niet wachten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like