Hyves 2.0 Online

hyves1

Zojuist is dan “Hyves 2.0”, de nieuwe versie van Hyves Live gegaan. Een nieuwe, verse lay-out en, zoals verwacht, Hyves.tv, publieke video’s van Hyvers, naar het voorbeeld van sites als YouTube.

Gebruikers van Hyves konden al video’s plaatsen, maar de komst van Hyves.tv, een aparte sectie, moet gebruikers de mogelijkheid geven hun video’s met iedereen te delen. Er wordt, net zoals bijvoorbeeld bij Flickr en YouTube, gebruik gemaakt van tags (trefwoorden) om de video’s te categoriseren en ook is het makkelijk gemaakt om video’s door te sturen via mail of direct te bloggen naar een Hyve-blog. Wat dat betreft is het lesje van YouTube goed geleerd. Een aantal zaken mis ik echter. Graag zou ik een RSS-feed voor de video’s willen zien. Nieuwe video’s van vrienden of binnen een bepaalde tag, rechtstreeks in mijn feedreader. Ook geloof ik sterk in het voting-systeem in YouTube, dat je video’s laat waarderen. Ook ben ik erg benieuwd hoe Hyves zal omgaan met materialen die illegaal via Hyves.tv worden verspreid, iets waar YouTube recentelijk ook mee worstelde.

Echter, over het algemeen ziet alles er netjes uit en geloof ik zeker dat het de Hyve-jongeren uren, zoniet dagen klik en kijkplezier gaat opleveren. Het is dan ook een logische stap in de verdere ontwikkeling van Hyves, dat nu al 2 miljoen leden heeft. Jongeren zo lang mogelijk tijd op de site laten doorbrengen en zoveel mogelijk content laten genereren is namelijk erg belangrijk in de ontwikkeling van de site.

Communities als Hyves hebben een enorm potentieel. Jongeren kunnen via persoonlijke berichten, sms, email, krabbels en blogs communiceren, kunnen vrienden toevoegen en kunnen online hun eigen identiteit ontwikkelen. Het allerbelangrijkste, echter, is het kunnen waarderen van elkaars content. Hoe meer relevante foto’s, video’s of berichten je plaatst, waar vrienden of onbekenden positief op reageren, hoe sterker je bouwt aan je eigen imago. Hoe sterker je imago, hoe relevanter ook jouw reactie wordt. Uren en dagen worden op deze manier besteed en dat maakt het een interessante partij voor alle media-partijen die aan de slag willen met jongerencommunities. Het is moeilijk jongeren te bereiken en te beraken, ook online, zeker als alles vanaf 0 moet worden opgebouwd en er geconcurreerd moet worden met een bestaande community als Hyves.

They’ve spent weeks, if not months writing about their lives and sharing with old friends on the site. Switching costs are extremely high.
Chris DeWolfe, chief executive van MySpace

De stap om de Hyve-gebruikers video’s te laten plaatsen is dan ook erg logisch en het maakt het interessant te kijken naar de volgende stappen.

Deze post verscheen ook op Molblog.nl
2 comments
  1. Dat is zeker intersant alleen ik snap echt niet dat zo site maar ook wat geld oplevert ze vrete enorm veel bandbreete. zo veel reclame zie jer gelukkig niet op 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like