"Hello, I'm a Mac …"

“Hello, I’m a Mac …” “… and I am a PC.” Het begin van elk van de nieuwe Apple Mac ads is hetzelfde. Twee mannen stellen zich voor als Mac en PC en maken vervolgens een praatje, waaruit vanzelfsprekend blijkt dat de Mac beter/geavanceerder/uitgebreider is dan de PC. Dit alles op de Apple kenmerkende witte achtergrond, die we al kennen sinds de introductie van de fel gekleurde bonbon-iMac’s in 1995. Viruses, Restarting, Better, iLife, Network en Wall Street Journal (WSJ) zijn de zes nieuwe commercials die gebruikers moeten overtuigen om over te stappen van Windows naar Mac. Dat betekent ook direct het einde van de langlopende Apple Switch campagne, waarin gebruikers vertellen over hun overstap van PC naar Mac. Deze campagne verwierf met name online een cultstatus door de ad met Ellen Feiss, die volgens sommigen stoned in de commercial te zien was. De nieuwe campagne is ‘Get a Mac’ en wordt online neergezet middels een aparte pagina binnen de Apple website. Met 14 redenen om over te stappen, behandeling van vooroordelen over de Mac, de 6 TV ads en een “Which Mac are you” hulpmiddel om een keuze te maken uit de verschillende Macs moeten gebruikers overtuigd worden over te stappen naar de Mac. Vermoedelijk wordt deze campagne verder doorgezet in print, er is nog geen informatie over andere uitingen en eventuele acties of over de vraag of de campagne ook in Europa zal draaien.

“Hello, I’m a Mac …” “… and I am a PC.” Het begin van elk van de nieuwe Apple Mac ads is hetzelfde. Twee mannen stellen zich voor als Mac en PC en maken vervolgens een praatje, waaruit vanzelfsprekend blijkt dat de Mac beter/geavanceerder/uitgebreider is dan de PC. Dit alles op de Apple kenmerkende witte achtergrond, die we al kennen sinds de introductie van de fel gekleurde bonbon-iMac’s in 1995.

Viruses, Restarting, Better, iLife, Network en Wall Street Journal (WSJ) zijn de zes nieuwe commercials die gebruikers moeten overtuigen om over te stappen van Windows naar Mac. Dat betekent ook direct het einde van de langlopende Apple Switch campagne, waarin gebruikers vertellen over hun overstap van PC naar Mac. Deze campagne verwierf met name online een cultstatus door de ad met Ellen Feiss, die volgens sommigen stoned in de commercial te zien was. De nieuwe campagne is ‘Get a Mac’ en wordt online neergezet middels een aparte pagina binnen de Apple website. Met 14 redenen om over te stappen, behandeling van vooroordelen over de Mac, de 6 TV ads en een “Which Mac are you” hulpmiddel om een keuze te maken uit de verschillende Macs moeten gebruikers overtuigd worden over te stappen naar de Mac. Vermoedelijk wordt deze campagne verder doorgezet in print, er is nog geen informatie over andere uitingen en eventuele acties of over de vraag of de campagne ook in Europa zal draaien.

Door het succes van de iPod is het aantal Mac-gebruikers flink gestegen, al zijn exacte cijfers niet bekend. Regelmatig duikt het getal van 5% op, met daarbij dat de ambitie van Apple om dit flink uit te breiden middels de propositie van fun/iLife computer (tegenover de “saaie grijze doos met spreadsheetprogramma’s”). Door de recente overstap van Apple naar Intel-chips en het uitbrengen van Bootcamp, een manier om zowel Windows als MacOSX, het besturingssysteem van de Mac, op een Mac te draaien wordt er ook druk gespeculeerd over de plannen van het bedrijf uit Cupertino.

Zo zou Bootcamp standaard in het nieuwe besturingsysteem “Leopard” worden geintegreerd en zou het dan mogelijk zijn om direct data tussen Windows en MacOSX te slepen, wat een barriere voor een hoop switchers zou wegnemen. Mocht u verder willen speculeren tot aan de volgende keynote van Steve Jobs, Apple’s CEO, dan kan dat op legio plaatsen en tot dat moment: geniet in elk geval van de nieuwe Mac ads.

Deze post verscheen ook op Molblog.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
Ashley Dupre
Yes! I want to learn more

Wat we kunnen leren van Ashley Dupre

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″…