Hyves Messenger test

Yme had de primeur vannochtend: Hyves heeft een nieuw speeltje, de Jabber-based Hyves messenger. Logische stap en al eerder nieuws, maar het geheel gaat nu vanmiddag in beta voor een paar duizend testers.

Op dit moment is er een windows-client (aan een mac-client wordt gewerkt) en een web-based ajax client, die volledig met de website geintegreerd zijn.

Wat is hot?

– Meer en meer begin ik me te irriteren dat bij elke service (MSN, Hyves, LinkedIn, OpenBC, Skype, YouTube) ik mijn vrienden weer bij elkaar moet zoeken. In de Hyves messenger start ik met al mijn Hyves-vrienden gelijk in mijn buddy-list. Erg prettig.
– Vanuit een enkele interface kan ik alle communicatie-handelingen in Hyves (chat, email, prive-bericht, sms en krabbel) direct uitvoeren voor al mijn vrienden
– Vanuit de Windows-client heb je gelijk toegang tot alle events, tips, marktplaats, blogs, foto’s en notificaties
– Notificaties in de systemtray voor Windows
– Naast de standaard smilies kan ik ook makkelijk gadgets (bijvoorbeeld YouTube/Google video’s) toevoegen aan mijn chat
– Verder natuurlijk standaard skins en dergelijke

Wat mist?

Op dit moment in de beta moeten wat kleine dingen nog wat getweakt worden; ik mis voor dit moment bijvoorbeeld de mogelijkheid chats op te slaan en notificatie van nieuwe chats in de web-based client.
De Hyves messenger heeft verder niet alle functionaliteiten die in Windows Live Messenger (MSN) zitten, maar is wel herkenbaar, simpel en heeft een erg sterk anker in de Hyves community. De AJAX-interface maakt dat de web-based client ook goed ‘voelt’.
Gezien de recente problemen met de Hyves servers ben ik ook erg benieuwd hoe die dit nieuwe chatgeweld gaan trekken.

Toekomst?

Vanuit deze messenger is het erg mooi verder bouwen. Niet alleen qua functionaliteiten op chatniveau, maar ook breder in mijn online mediaconsumptie.
Op chatniveau zijn er kansen te over voor commerciele VOIP, skins, games, interessante geintegreerde adcampaigns (zie ook), bots en Eccky‘s, zoals we die nu ook voor Windows Live Messenger kennen.
Voor wat betreft mijn online mediaconsumptie is het natuurlijk voor Hyves een mooie stap om naast een plekje in mijn browserfavorieten nu ook een plek te verwerven op mijn desktop en in mijn systemtray. Ik kan me voorstellen dat door de notificaties van nieuwe berichten in de tray de betrokkenheid van gebruikers bij Hyves en het aantal besteedde minuten flink groeien.
De client is verder een erg mooie springplank voor verdere uitbreidingen op je desktop. Outlook integratie van mijn Hyves contacten misschien wel?

Ik hoop dat de ervaringen met Jabber het Hyves-team ook aanmoedigen de functionaliteiten van Hyves meer open te stellen middels API’s. Integratie met Monsterboard als in ‘zoek een vacature vind wie jij kent binnen het bedrijf’ en andere toepassingen.

Al bij al een erg mooie, maar vooral ook zeer veel belovende beta. Raymond, Floris, Koen, Martine en de rest van het team: heel erg veel succes!

2 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like