Ook Achmea aan het hyven: de Oppepper

Met de verdere commercialisering van Hyves zien we ook dagelijks meer iniatieven verrijzen. Naast een grote groei aan marketinginspanningen door beginnende artiesten, ook erg veel pogingen van bedrijven om persoonlijke contacten met Hyvers aan te gaan.

Zo ook Achmea, die met de Oppepper komt, een ADHD positief blauw mannetje, dat je bijstaat met opbeurende woorden in het kader van de brede Achmea branding campagne van dit najaar.
De doelgroep (Nederlanders boven de 18 jaar, met de nadruk op de groep M/V, 20-49, AB1) wordt getarget met netwerkadvertenties aan de rechterkant van het scherm, een spotlight plek op de homepage en reacties wanneer mensen vriend worden of een bericht achterlaten:
He Polle, wat leuk dat je vriendjes met me bent geworden!
Dat voelt goed! :perfect:
Heb je nog goeie Oppeptips, zet die op mijn Hyves. Daarmee help je mij en al mijn vrienden! Vraag ook je vrienden om vriendjes met me te worden, dan kan ik ook hen een goeie Oppepper geven! Of nodig me uit voor een interessante Hyves! Ik ben voor alles in!
Maak er een goeie dag van en zeg mij na: Ik ben de ? zelfverzekerste Alleskunner in de hele wereld, ooit! Dat voelt veel beter h?:support:
Groet, de Oppepper!

Leuk idee, aardige uitwerking (waarom moet het alleen een idiote blauwe kruising tussen de Postbankleeuw en Roodbaard zijn?), maar jammer dat alle reacties van de oppepper hetzelfde zijn. Dat haalt toch een beetje het persoonlijke van het persoonlijke af …

En waar de campagne op Youtube vooralsnog geen presence heeft is het dan wel weer leuk dat Igor’s LaComunidad met een “Mr. Anderzorg vs. Achema Laaf” komt:

Overigens: volgens Hyves is de deze week gelanceerde versie van de Kwekker (zie ook) en zeker de downloadable versie voor Windows op dit moment nog een no-go area voor commerciele partijen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like