Technorati neemt Hyves blogs op

De Hyves blogs waren in al het video, foto en kwekker geweld een beetje ondergesneeuwd: de tools voor de Hyves blogs waren erg beperkt, er was geen mogelijkheid tot RSS of email subscribe en de blogs werden nauwelijks gelezen, wat bijvoorbeeld Jeroen Mirck (o.a. Adformatie en Adfoblog.nl) er toe deed besluiten niet meer verder te bloggen op Hyves, maar op web-log.nl (vette aanrader alert).

Vanochtend echter zag ik ineens in mijn RSS reader een blog-post van mij op Hyves verschijnen. Na even verder technorati-en lijkt het er op dat Hyves inmiddels via een blogping.php diverse diensten waarschuwt voor nieuwe berichten op de Hyves. Dit is in ieder geval al een mooie nieuwe eerste stap in de richting van volwaardige blogmogelijkheden binnen Hyves. RSS feeds en email subscribe zijn dan namelijk nog maar een erg kleine stap.

Er lijkt sowieso wat meer aan de hand met de blogposts op Hyves, aangezien de post-date van mijn laatste post op Hyve regelmatig verandert. Wellicht is dat een teken dat de nieuwe posts op Hyves al met een nieuw ping/rss systeem gaan werken, in afwachting van volledige integratie van het geheel binnen Hyves.

Hoopgevende ontwikkeling in ieder geval, al denk ik niet dat het Jeroen weer terugkrijgt aan het bloggen op Hyves. Wél verbetert het de vindbaarheid van Hyves via Google en andere zoektools en is het hopelijk een boost voor de kwantiteit en kwaliteit van de blogs op Hyves.

7 comments
  1. Dank voor die “vette aanrader-alert”, Polle! Goede ontwikkeling dat Hyves meer met die blogs gaat doen. Of ik daarmee terugkom als Hyves-blogger is inderdaad sterk de vraag, maar ik neem niet aan dat Hyves het alleen daarom doet… 😉

  2. Pingback: Nieuwe Media
  3. Gisteren op de CMC Nieuwjaarsborrel sprak ik Gijs van der Klei van Hyves die in ieder geval van niks wist wat het aanpassen van blogs betreft.
    Wél wist hij te vertellen dat de aandacht komende tijd gaat naar het optimaliseren van de pagina’s (stroomlijnen van de scripts e.d.) en het serverpark (de reden waarom tools als de nieuwsbrief en RSS nog niet live zijn), het aantrekken van grote adverteerders (en een bewuste keuze om niet in te tappen op de long tail van advertising) en uiteindelijk expansie naar het buitenland.
    Mooie dingen! Erg veel succes dames en heren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like