Unilever slaapt met studentenmarketing

Studentenmarketing blijft blijkbaar toch een vak apart. VODW had het duidelijk niet begrepen met hun laatste mailing, terwijl Postbank schittert met de Studentmarketeer campagne (hulde Irene, Harm-Jan en de rest!). Nu Unilever.

Studentenmarketing blijft blijkbaar toch een vak apart. VODW had het duidelijk niet begrepen met hun laatste mailing, terwijl Postbank schittert met de Studentmarketeer campagne (hulde Irene, Harm-Jan en de rest!). Nu Unilever. Ik ontving vandaag de volgende mail van een van de medewerkers van Unilever Peoplelink Nederland:

{\rtf1\ansi\ansicpg1252\deff0\deflang1033{\fonttbl{\f0\fswiss\fprq2\fcharset0 Arial;}{\f1\froman\fprq2\fcharset0 CG Times;}{\f2\fswiss\fcharset0 Arial;}}
{\colortbl ;\red0\green0\blue0;\red0\green0\blue255;}
\viewkind4\uc1\pard\lang1043\protect\f0\fs22\objattph'20\par
\par
\b Ben jij een toptalent en wil je kans maken op zeer exclusieve prijzen? Doe dan nu mee aan de BestGraduates 2007 game!\par
\cf1\b0\par
Unilever is continu op zoek naar toptalent en participeert daarom samen met acht andere topwerkgevers in BestGraduates 2007. Deze game is exclusief voor h'e9t toptalent dat in de periode januari 2007 t/m maart 2008 afstudeert aan een Nederlandse Universiteit.\par
\par
Tijdens BestGraduates leer je veel over jezelf via o.a. een online assessment en een capaciteitentest, kun je met 9 topwerkgevers (waaronder ons) in contact komen en maak je kans om zelfs met de CEO\rquote s van de deelnemende bedrijven te spreken!\par
\cf0\par


Etcetera

Nu ontvang ik niet graag spam van recruitmentafdelingen (wanneer krijg ik eindelijk eens een keer een gerichte persoonlijke mail en geen onpersoonlijke bulk?), maar ik vond het wel mijn plicht even te waarschuwen dat de mail niet overal binnenkwam zoals bedoeld (ik nam tenminste aan dat de codes in de tekst niet bij de Unilever Experience hoorden). Bovendien was ik erg benieuwd waar ik nu weer in mijn naïviteit mijn mailadres had achtergelaten en waarom ik nu af werd gestraft met deze mail.

Het antwoord (overigens wel erg vlot en snel, waarvoor dank):

{\rtf1\ansi\ansicpg1252\fromhtml1 \deff0{\fonttbl
{\f0\fswiss\fcharset0 Arial;}
{\f1\fmodern Courier New;}
{\f2\fnil\fcharset2 Symbol;}
{\f3\fmodern\fcharset0 Courier New;}
{\f4\fswiss Arial;}
{\f5\fswiss Times New Roman;}}
{\colortbl\red0\green0\blue0;\red0\green0\blue255;\red0\green0\blue255;}
\uc1\pard\plain\deftab360 \f0\fs24\cf0
{\*\htmltag243 }
{\*\htmltag3 \par }
{\*\htmltag19 }
{\*\htmltag34 }
{\*\htmltag1 \par }
{\*\htmltag1 \par }
{\*\htmltag161 }
{\*\htmltag41 }
{\*\htmltag2 \par }
{\*\htmltag50 }
{\*\htmltag0 \par }
{\*\htmltag96 
}\htmlrtf {\htmlrtf0 {\*\htmltag64}\htmlrtf {\htmlrtf0 {\*\htmltag84 }\htmlrtf {\htmlrtf0 {\*\htmltag148 }\htmlrtf {\f4 \cf2 \fs20 \htmlrtf0 Beste {\*\htmltag4 \par }Polle, {\*\htmltag156 }\htmlrtf }\htmlrtf0 {\*\htmltag92 }\htmlrtf }\htmlrtf0 {\*\htmltag72}\htmlrtf\par}\htmlrtf0 {\*\htmltag104
}\htmlrtf }\htmlrtf0 {\*\htmltag0 \par } {\*\htmltag96
}\htmlrtf {\htmlrtf0 {\*\htmltag64}\htmlrtf {\htmlrtf0 {\*\htmltag84 }\htmlrtf {\htmlrtf0 {\*\htmltag148 }\htmlrtf {\f4 \cf2 \fs20 \htmlrtf0 Dat {\*\htmltag4 \par }ziet er zeker niet goed uit! Jeetje fijn dat je me hebt {\*\htmltag4 \par }gemaild. {\*\htmltag156 }\htmlrtf }\htmlrtf0 {\*\htmltag92 }\htmlrtf }\htmlrtf0 {\*\htmltag72}\htmlrtf\par}\htmlrtf0


Etcetera

Uit de brei aan codes wist ik ook nog te ontcijferen waar ik dit alles aan had verdiend: “Ik heb je mailadres nog doordat je vorig jaar hebt deelgenomen aan de Maastricht Business Days in Groningen“.

Lieve jongens en meisjes van Unilever Peoplelink. Ik vind Unilever een geweldig bedrijf en ik vind jullie geweldige mensen. De codes tussen de tekst maken het lezen wat elitairder, maar zijn wel minder leesbaar. Wellicht een aandachtspuntje.
Verder kan ik me de laatste keer niet heugen dat de Maastricht Business Days in Groningen zijn georganiseerd. Sterker nog, ik heb vorig jaar én niet aan de Maastricht Business Day én niet aan de Recruitment Days in Groningen meegedaan.
O ja, en als toch bezig bent … volgende keer geen bulkmail maar gericht recruiten. In P&O actueel van deze maand staat een leuk artikel over recruiten via Hyves met Bas van den Haterd, Erno Hannink, Krijn Degenkamp en mij en een artikel over recruiten via blogs met Marco Derksen en Frank Janssen.

3 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Studenten marketing kalender

Dit weekend is de Studenten Marketing Kalender gelanceerd, een initiatief van NIMA Students, de studentengroepering binnen het NIMA, om alle interessante marketingevents voor studenten te bundelen.

Een studenten marketing kalender? Natuurlijk bestaat PIM's marketingkalender.nl en maakte Frank ooit een veelbelovend begin, maar een equivalent voor marketingminnende studenten was er tot op heden niet.
De kalender biedt de mogelijkheid zelf events toe te voegen, je te abonneren op de webfeed/RSS feed of je te abonneren via email.

Deze week was er overigens meer nieuws binnen de studenten marketing wereld, met de lancering van Generation Next, een platform voor interactieve marketing talenten.