Oldskool: Numa Numa

Gary Brolsma (zie ook) werd wereldberoemd met zijn Numa Numa dance, een playback versie van “Dragostea din tei” van O-Zone. Inmiddels is de video een 20 miljoen tal keren bekeken (alleen al via Newgrounds werd hij 14 miljoen keer gedownload). Onterecht wordt Gary nog wel eens aangeduid als de Fat Dutch Guy, waar zijn naam inderdaad Nederlands lijkt, maar Gary gewoon Amerikaans is.

Na aanvankelijk te genieten van internetroem met optredens in verschillende Amerikaanse TV-show, is het op 17 februari 2005 afgelopen, wanneer hij een gepland optreden bij NBC cancelled. Na bijna een jaar mediastilte besloot Gary alsnog het geheel verder commercieel uit te buiten met New Numa, gekoppeld aan een wedstrijd waarmee 45.000 dollar te winnen valt. Uitreiking is in juni van dit jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like