Emerce op Hyves

Inmiddels heeft Emerce blijkbaar ook Hyves’ wegen ontdekt. Zojuist kreeg ik van gebruiker Emerce (blijkbaar de tweede account van Erwin Boogert) de vraag toegelaten te worden tot de Vrienden 2.0 – Social Software voor marketeers Hyve. Het lijkt erop alsof Emerce met erg simpele middelen (lid worden van relevante hyves en relevante vrienden maken) snel een Hyves community wil bouwen.
Erwin, misschien kun je wat meer vertellen over de ideëen?

2 comments
 1. Dag Polle,

  Het Emerce-account is niet b l i j k b a a r een tweede account dat ik op Hyves heb draaien. Mijn naam er staat duidelijk bij.

  Waarom een Hyves-profiel? Want dat lijk je je af te vragen. Het antwoord is heel simpel. Ik mag graag uitgaan van de gedachte ‘practice what you preach’, om te weten waar ik het over heb.

  Op een aantal profielensites heb ik al individu al een account, dus op die manier leer ik de mechanismen achter de sites al kennen. Echter, als tv-programma’s, banken en tijdschriften een Hyvs-profiel hebben lijkt het me nuttig daar ook met Emerce ervaring mee op te doen.

  Dat is dus het kernbegrip: ervaring opdoen, zien hoe het werkt. Emerce organiseert regelmatig Updates (evenementen rondom een bepaald thema). Die kan ik vermelden in de online agenda. Zoals je ziet heb ik foto’s en filmpjes van Updates uit het verleden in het profiel verwerkt.

  En niet in het minst het volgende: onze lezers begeven op profielensites. We volgen onze lezers.

  Laat ik eindigen met een wedervraag: wat vind je wenselijk van een titel als Emerce op een site als Hyves? Wat zou je wel/niet willen zien/horen/lezen.

  Dit zijn mijn ideeen. Hopelijk heb je belangstelling bevredigd.

  Gr.
  Erwin

 2. Erwin,

  Dankjewel voor je reactie!

  Allereerst ben ik erg blij met je streven naar ervaring opdoen, het volgen van lezers en het plaatsen van de Emerce activiteiten online.

  Voor wat betreft je account: ik vond de vermelding van je naam opvallend aangezien ik eerder een algemene/anonieme Emerce Hyve had verwacht. Eerder had ik ook een algemene interesse hyve (zoals ook de Vrienden 2.0 hyve) verwacht dan een “Emerce user” account. Eerstgenoemde heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid een agenda toe te voegen en makkelijk berichten te plaatsen voor gebruikers.

  Maar naar aanleiding van je vraag, bijvoorbeeld:
  – Het plaatsen van Emerce podcasts via de Hyves Music functie;
  – RSSfeeds aanbieden voor de Hyves Emerce blog (via http://kijker.tv/), al blijft het zo dat de Hyves blogs slecht bekeken worden (zie ook deze discussie);
  – Het actiever samenbrengen van de Emerce bloggers, schrijvers en lezers;
  – Kwekken met Emerce bloggers/schrijvers;
  – Benaderen van Hyves-fans en actievelingen voor het aanzwengelen van de discussies op Emerce en de zuserblogs;
  – Vormen van focus-groepen van Hyvers met specifieke interesses/kennis;
  – Samenwerkingen met bestaande Hyves netwerken (NIMA Students, Generation Next, Naamlooz enzovoorts);
  – Erg prettig inderdaad om foto’s en video’s van eerdere events terug te zien. Wellicht kun je ze nog strakker taggen en ordenen voor een nog betere vindbaarheid/nut;

  Erg veel succes met dit mooie initiatief en mocht ik je ergens mee kunnen helpen, dan hoor ik dat natuurlijk graag!

  Groet,

  Polle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like