Twee jaar Hyver

Zo’n vier maanden na de Hyves-Godfather maakte ik op 29 januari 2005 mijn Hyves-profiel aan. Inmiddels heb ik zo’n 9.000 views mogen ontvangen op mijn Hyves, 400 vrienden mogen toevoegen (Dick van mijn oude studievereniging was de 400e). Absoluut hoogtepunt in mijn Hyves-bestaan was natuurlijk het Hyveswatcher-zijn.

Apart om te zien hoeveel oude vrienden ik weer heb gevonden via Hyves, hoeveel nieuwe vrienden ik heb gemaakt en wat voor mogelijkheden Hyves allemaal biedt. Niet alleen persoonlijk, maar ook zeker zakelijk (zie ook Hyves voor marketeers). Hyves is de meestgebruikte tag op mijn blog (22 artikelen) en inmiddels geef ik her en der Hyves-trainingen (bijvoorbeeld toegepast op arbeidsmarktcommunicatie).

Ondanks alles geloof ik echter dat Hyves niet blijvend is en dat we slechts de eerste stap zien van wat social networking/social tools online kunnen doen en zijn. Nog te weinig wordt er gebruik gemaakt van API’s, relevante koppelingen en nuttige toepassingen, met name voor de grote bulk aan gebruikers. Als poweruser wil ik nog meer mogelijkheden om mijn vriendenlijst op andere sites te gebruiken en wil ik intappen in de long tail van Hyvertising.

Maar goed, dat is allemaal voor de komende twee jaar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like