Top 10 mobiel business ideas 2006

We zitten alweer even in 2007, maar Springwise.com, een geweldige inspiratie voor iedereen met een veelheid aan creatieve concepten van over de hele wereld, publiceerde begin dit jaar haar top 10 van mobiel business ideeën over 2006:

1) Phone for boomers & their parents
2) Turning phone calls into phonecasts
3) User generated content meets profit sharing
4) Private yapping booth
5) Start Mobile
6) Audiobooks for phones
7) Calling all mompreneurs
8) Boomer tones
9) Mms-ing local government
10) Shoot and know

Met name die laatste fascineert me enorm. Het geeft je als merk de kans overal makkelijk extra informatie over producten en personen achter te laten, die mensen kunnen opvragen door een foto te maken van een soort van barcode met hun MMS-enabled mobiele telefoon. Heineken heeft rondom de recente Hello campagne in samenwerking met Qi en het Nederlandse ShotCodes een wedstrijd gehouden. Doel was zoveel mogelijk van de shotcodes (verspreid over cafes door heel Nederland) te verzamelen. Meer over deze campagne onder andere op Emerce.

1 comment
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

VODW Irritatie

Ik word regelmatig gespammed met Business Courses, events en andere interruptie-marketing uitingen. Onderstaande uiting voor de VODW Marketing…