Inspiratie: events, managers en jongeren

Woensdagavond was in Studio 80 in Amsterdam een bijeenkomst van Happy Chaos rondom duurzame energie. en daarom was er dus geen licht (behalve kaarslicht), stond de airco uit, waren de mobiele telefoons uit en was er lauw bier. Conceptueel dus erg sterk.

Opvallend was ook de aanwezigheid van Wubbo Ockels. Niet als panellid of om zijn mening anderszins te poneren maar “omdat mijn vrouw zei dat het wel eens goed zou zijn als ik weer een keer hoorde wat jongeren te zeggen hadden“. Een goed streven. Op een paar bijzonder positieve uitzonderingen na (dank Marc, John, Niels, Ruud, Marco) zijn er maar weinig managers die de kans nemen te leren van jongeren (onbevangenheid, creativiteit, digital lifestyle) en te leren aan jongeren (persoonlijke ontwikkeling, ervaringen).

Daarnaast pleitte hij voor een jongeren innovatie fonds, waar 10 procent van het totale innovatiebudget in zou moeten en wat jongeren de kans zou moeten geven zelf te ondernemen en zelf met oplossingen te kunnen komen. En te falen (waar nodig).

Drie interessante concepten … kleed je events aan naar het onderwerp, koppel ervaren managers aan jongeren en laat jongeren pionieren: een erg inspirerende avond dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
Ashley Dupre
Yes! I want to learn more

Wat we kunnen leren van Ashley Dupre

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″…

links for 2007-04-23

Visible Path Professional Edition Presentation Visible Path Professional Edition Presentation flash presentatie (tags: 2read networking visible path) StumbleUpon…