Terugblik Nationale Marketing Strijd 2007

Maandag 5 maart en dinsdag 6 maart werd in NH hotel Koningshof in Veldhoven de zeventiende editie van de Nationale Marketing Strijd (waar ik ook al eerder over schreef), de marketing casecompetitie voor studenten, gehouden. Kortom 190 studenten die in teams van vijf via een knock-out systeem marketingcases op te lossen om uiteindelijk uit te maken wel team zich marketingtalent van het jaar mag noemen. Voor studenten niet alleen geweldig om andere marketingminnende medemensen en interessante bedrijven te ontmoeten, maar ook een kans om zich te meten met andere studenten.

Dit jaar werd de hoofdcase verzorgd door Heineken, dat de finaleteams liet werken aan een branding campagne rondom het WK van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. De jury met Theo van Vugt (TvM/Molblog), Patrick Ruijs (VODW), Ed Nijssen (TUE) en voorzitter Daniël de Jonge (Heineken)riep uiteindelijk het dreamteam van Vincent van Wissem (TUe), Folkert Clemens (EUR) en Peter van Pijkeren (VU) als winnaar uit. Het team combineerde een sterk basisconcept (Heineken redt de bierdrinker van het slechte Oostenrijkse en Zwitserse bier) met creatieve uitingen (oranje kruizen als verwijzingen naar “het Rode Kruis” en een opblaasbaar reddingsvest met trommel) en een goede combinatie van verschillende media.

Over de prestaties van mijn team en mijzelf kan ik vrij kort zijn. Na een verloren voorronde bij Heineken, werd ook de Kans op Revanche case van Unilever verloren en restte slechts het spek-en-bonen-programma. En ook daar, tijdens de case voor VODW, mocht het niet zo zijn (een oneervolle tweede plaats), wat me over mijn zes deelnames aan het evenement een track-record geeft 1/16 (4 in Amsterdam, 3 in Maastricht, 3 in Groningen, 3 in Rotterdam en 3 in Eindhoven), een gewonnen case (een DSM case in het alternatieve programma tijdens mijn allereerste deelname in Amsterdam in 2002) op een totaal aan 16 opgeloste cases. Of dat nu ligt aan mijn beperkte marketingcapaciteiten of aan het concept van de marketingstrijd laat ik dan maar voor het gemak even in het midden.

3 comments
  1. Het kan natuurlijk ook aan een slechte loting wat betreft je team liggen.
    Er zitten soms wel kneuzen bij.

  2. Jammer man! Maar zoals ze altijd zeggen de aanhouder wint! 2008, het jaar van Polle?

    Anyway, wij zijn door naar de finale van D.I.T tijdens de spinawards

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
Ashley Dupre
Yes! I want to learn more

Wat we kunnen leren van Ashley Dupre

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″…