Social Network Dating: Paiq

Frankwatching en Datingfacts (dikke-aanrader alert) schreven er al enige tijd geleden over, maar sinds een recente tip van Randy heb ik me weer gestort in de wereld van het online daten. Mijn social-network-of-choice is redelijk beperkt in zijn dating-mogelijkheden (al denkt Sien daar anders over), tijd dus voor Paiq.

Paig claimt “mensen met elkaar in contact te brengen door gebruik te maken van Artificial Intelligence (AI), ofwel kunstmatige intelligentie. Het is de bedoeling dat ons intelligente systeem steeds beter matches leert maken, door bij elke gemaakte match de twee gebruikers om hun oordeel te vragen.“. Op basis van flink aantal vragen waarin je op een schaal kunt aangeven in hoeverre je voldoet aan bepaalde trefwoorden, worden matches gemaakt met gebruikers die vergelijkbare antwoorden hebben gegeven. Vervolgens is het mogelijk via korte chats (speeddates) met hen in contact te komen. Hoe meer dates en hoe meer informatie je plaatst, hoe specifieker de matches zullen worden. Een intelligent systeem dus, vandaar de claim “AI”. Voor mij persoonlijk heeft “AI” een beetje een kille connotatie en zou ik eerder een claim in de richting van “social” of “sociaal” hebben gedaan, maar dat terzijde.

Het geheel ziet er allemaal prima uit, met her en der AJAX-menuutjes en kekke kleurtjes. Verder zijn standaard zaken als foto’s en profielinformatie in te vullen en zijn er natuurlijk rankings met populairste profielhouders en populairste foto’s.

Paiq heeft ten opzichte van de concurrentie een aantal aardige features:
“Voorstellen aan”: dates die je hebt ontmoet kun je voorstellen aan mensen uit je eigen netwerk. Het geeft je de mogelijkheid mensen binnen je netwerk aan elkaar te koppelen: een erg aardige feature. Nadeel is hier wel dat de personen allemaal een account in PaPaiq moeten hebben. Alhoewel er dat inmiddels bijna 24.000 zijn, is dat nog redelijk beperkt;
“Speeddates”: de snelle chats van 5 minuten die optioneel 10 minuten verlengd kunnen worden geven je de kans snel een ander te leren kennen. Wanneer de tijd verstrijkt komt steeds meer profielinformatie van je chatpartner vrij. Een creatieve manier om elkaar te leren kennen;
“Credits”: door middel van credits kun je versneld achter informatie van je chatpartner komen: zo kun je het zicht op de profielinformatie of foto’s kopen. Ik zie overigens geen enkele reden om dit te doen … maar het kan in ieder geval;
“Do’s en Dont’s”: een aardige toevoeging is ook de mogelijkheid do’s en dont’s aan te geven: onderwerpen die je hart stelen of die je juist gestolen kunnen worden. De ander kan tijdens het gesprek achter je do’s en dont’s komen en eventueel met credits hier los achter komen;
Notifier: er is een Windows notifier beschikbaar om te zien of er “speeddates” voor je online zijn. Jammer dat er vooralsnog geen Mac-versies of widgets zijn;

Kortom, een aardige sociale datingtoepassing, waar her en der nog wat aan geschaafd moet worden, maar die over het algemeen prima toepasbaar is. Ik ben erg benieuwd hoe de marktleiders gaan reageren en in hoeverre de toepassing in de nabije toekomst verder wordt ontwikkeld.

1 comment
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
Bot
Yes! I want to learn more

Je leven regelen vanuit een enkel invoerveld: twitterbots

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″…