Ik als übernerd … personal branding tips, iemand?

Afgelopen week kreeg ik op Hyves een krabbel van de voor mij volledig onbekende Jose Woldring (voor zover ik weet geen familie van overigens). Nu krijg ik zeker de laatste tijd wel meer krabbel-spam, maar deze was net even wat aparter:
Zou je mij kunnen contacten? Ik ben op zoek naar Kandidaten voor een tv-show. En wil jou er graag bij hebben!
Alvast bedankt!!!
Grtz José

Summier en erg apart om me via een krabbel op mijn hyve te benaderen (mijn hyve staat vol met verwijzingen naar mijn mailadres/blogs en zelfs mijn CV), maar desalniettemin was mijn interesse gewekt. Na een kort mailtje van mijn kant ontving ik de volgende verduidelijking:

Hoi Polle,
Bedankt voor je snelle reactie,…
Ik ga een programma maken in opdracht van TMF (MTV Prod) maar daarvoor willen ze eerst een pilot hebben..Het is een programma dat gaat over stereotypes…
Dus: Domme blondjes Hiphoppers Nerds Etc etc
Nu gaan wij een pilot maken over het stereotype Nerd. Het is een spelprogramma waarbij 5 nerds tegen elkaar moeten strijden om de “beste nerd” te worden. Ik wil je nog wel veel meer uitleggen.. Maar ik wil eerst van jou weten of het je wat lijkt om mee te doen.Het wordt gepresenteerd door Valerio.
Groetjes
José Woldring

Aha, dus ik was in de gelukkige omstandigheid om als über-Nerd te zijn geselecteerd voor een TMF-programma gepresenteerd door Valerio en de 19-jarige ontwikkelaar van het programma had me vereerd met een krabbel en een summiere mail om mijn medewerking zeker te stellen. Bofbips die ik ben.
Na wederom een korte mail van mijn kant met een vraag om wat meer informatie ontving ik het volgende (onderstaande is de letterlijke tekst van de mail; in de mail stond enkel ook nog de signature van José):

Synopsis: Hoe… ben jij?
Storyline. “Hoe …. Ben jij?” Is een Tv-programma waarbij 5 kandidaten mogen bewijzen hoe extreem ze aan een bepaald stereotype voldoen. Voorbeelden; Hoe studentikoos ben jij? Hoe sportief ben jij? Hoe blond ben jij? Etc. etc.
Het programma bestaat uit 8 afleveringen. Voorafgaand aan de 1e aflevering krijgen mensen, (stereotypes) de tijd om zichzelf (of iemand anders) op te geven voor het programma. In deze tijd vooraf vindt tegelijkertijd de start van de grootschalige promotiecampagne plaats, waarbij kijkers uitgedaagd worden de kandidaten te bekijken op het internet en opdrachten voor hen te verzinnen en die te sms’en.
De uitzending begint met een korte intro door Valerio. Hij is voor de presentatie getransformeerd tot het stereotype waar die uitzending over gaat.
Vervolgens vindt de vragenronde plaats. Hier krijgen de 5 kandidaten 3 vragen voorgeschoteld waarmee ze kunnen bewijzen dat ze echt de kennis beheersen die het stereotype behoort te hebben. De kandidaat die de minste vragen goed heeft wordt op humoristische wijze door Valerio het programma uit gebonjourd.
Van de 4 overige kandidaten is vervolgens een filmpje te zien waarbij de kijker kan zien hoe de kandidaat leeft. Naar aanleiding van de filmpjes moet er weer een kandidaat naar huis worden gestuurd (door Valerio).
Er zijn nu nog 3 kandidaten over. Deze kandidaten hebben alle drie een opdracht bedacht waarvan ze denken dat zij dit beter kunnen dan hun tegenstanders. Deze opdrachten worden op locatie door de kandidaten uitgevoerd. Valerio treedt hierbij op als jury en zal de kandidaat die de opdrachten het meest waardeloos heeft uitgevoerd wegsturen.
De 2 overgebleven kandidaten strijden nu om de titel Grootste ….. van Nederland. Deze kandidaten krijgen een opdracht die gekozen is uit de inzendingen van de kijkers. Dit kan dus van alles zijn en zal hilarische TV opleveren.
Als uiteindelijk bekend is wie de titel grootste … van Nederland mag dragen is ook het einde van de uitzending aangebroken. Maar op internet gaat het hele verhaal nog verder. De winnaar krijgt een nieuwe telefoon met camera (dit is de prijs die hij heeft gewonnen). Hiermee zal hij/zij zichzelf gedurende 2 weken filmen en deze filmpjes zullen te zien zijn op de website. Zo kunnen kijkers de winnaar nog 2 weken op de voet volgen.

Na lang overwegen (hmmm …) heb ik toch maar besloten niet op het voorstel in te gaan. Wel resten me nog een aantal vragen:

1) Waarom denkt iemand dat een dergelijk format gaat aanslaan?
2) Op grond waarvan worden übernerds geselecteerd?
3) Waarom denkt men dat ik me vereerd voel om als übernerd aan een programma mee te doen?
4) Waarom word ik daarvoor quasi-persoonlijk benaderd en wordt er niet meer effort ingestoken?

Afijn … mochten er nog übernerds zijn die zich aangesproken voelen, neem gerust contact op met José.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like