Secretaressen aan het bloggen? Secretaresseblog gelanceerd!

Afgelopen tijd is de blogintensiteit wat gedaald op Cafe del Marketing. Drukte met alle mogelijke projecten en de restyling (die nog in volle gang is zoals je ziet :)) hielden me wat van het bloggen af. Maar vandaag is Secretaresseblog.nl live gegaan, een van de grotere projecten waar ik de afgelopen weken aan gewerkt heb.

Het zal je niet ontgaan zijn door alle radiocommercials en print-uitingen: vandaag is Secretaressedag. Dé dag dus om als baas je secretaresse het standaard bloemetje aan te bieden voor bewezen diensten.

Vandaag ook is dus Secretaresseblog.nl gelanceerd om juist de groep secretaressen online informatie te laten uitwisselen. Dat betekent dus discussies over bitchy collega’s en krapte op de arbeidsmarkt, maar ook over hoe ver je moet gaan in de dienstverlening naar je baas en over voorjaarskriebels. Een brede mix van direct werkgerelateerde artikelen, maar ook wat lichtere kost moet de secretaressen aan het bloggen krijgen.

Secretaresseblog is een initiatief van Randstad, dat het geheel technisch faciliteert, bronnen voor de content levert en een aantal medewerkers vanuit de eigen ervaring uit de secretaressenwereld laat bloggen. Deze groep bloggers wordt aangevuld door een gevarieerd gezelschap van ondernemers, oud-secretaressen en specialisten binnen bepaalde categorieën. Het blog en concept is afkomstig van Blogads.

Grote uitdagingen bij de ontwikkeling van het blog waren met name het behouden van een objectief karakter van de groep bloggers (ten allen tijde moest/moet voorkomen worden dat het een “Randstad-blog” werd/wordt) en het aansluiten voor wat betreft content en concept op de leefwereld van secretaressen. Aan de ene kant is die groep redelijk homogeen (vrouw, MBO/HBO, redelijk mediawijs, op zoek naar praktische tips met name bijvoorbeeld op het gebied van het organiseren van evenementen en goede locaties en daar tegen over geïnteresseerd in tips over uiterlijk), maar aan de andere kant verschillen directiesecretaressen, secretaressen op juridische afdelingen en bijvoorbeeld secretaressen op marketingafdeling hemelsbreed in interesses en functie-inhoud. Het huidige blog is een welafgewogen middenweg daarin en wordt continu gemonitord op resultaten. We hopen op een later tijdstip terug te komen met meer cijfers over de lancering en de opgebouwde community.

En voor wat betreft dat standaard bloemetje voor bewezen diensten: er wordt nu al onder het artikel Secretaressedag afschaffen? alweer druk gediscussieerd over dat standaard bloemetje en het nut en de inhoud van Secretaressedag.

2 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like