Blogger bij lifehacking.nl

Lifehacking.nlNaast over social media schrijf ik de laatste tijd ook steeds meer over Getting Things Done en lifehacking, “een mix tussen time-management, kennis-management en persoonlijke ontwikkeling, met een vleugje web 2.0 en een vleugje MacGyver“, zoals Martijn Aslander dat ooit eens zo mooi omschreef.

Toen Martijn me dan ook afgelopen week benaderde mee te schrijven hoefde ik niet heel erg lang na te denken.

Een eer om tussen lifehacking royalty als Frank Meeuwsen, Erno Hannink, Daan Kortenbach, Annedien Hoen, Sanne Roemen, Martijn Aslander en Taco Oosterkamp te staan om mijn gedachten over lifehacking met hen aan te scherpen. En daarnaast om via het blog Filips Jager, Robbert Zoon, Fanny Koerts en Ronald Meinders te ontmoeten. Tenslotte leuk om eindelijk eens wat samen te doen met Matthijs Roumen en Lykle de Vries.

Verwacht geen dagelijkse, wekelijkse, maar in ieder geval een regelmatige bijdrage 🙂 En ik beloof: het gaat in ieder geval niet ten koste van de posts op Cafe del Marketing/polle.net …

2 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Citymarketing spiced up

Marketing is voldoen aan de wensen en verwachtingen van de klant. Citymarketing is voldoen aan de wensen en verwachtingen van die zelfde klant, maar dan binnen het kader van een stad. Dat betekent dat we de basis-elementen van "reguliere" marketing ook kunnen toepassen op citymarketing. De behoeftenpyramides van Maslow en Pinto (die steeds belangrijker wordt door de cultuur, waarden en normen van de Nieuwe Nederlanders), permissiemarketing en natuurlijk de P's. Te vaak is de P van promotie de enige P die wordt ingezet voor de marketing van een stad. Opvallend, aangezien het probleem vaak zit in het Product. Te weinig faciliteiten, faciliteiten die niet aansluiten bij de doelgroepen of waar geen duidelijke keuze is gemaakt. Waarom wordt er niet meer gesegmenteerd? Steden die zich richten op ouderen? Of een stad die zich richt op low-budget bewoners met lage belastingen en veel Aldi's en andere discounters? Zelfs als we enkel naar de promotie kijken schort er nogal wat. Zelden zijn contacten met bewoners en bezoekers personal, relevant en anticipated. Cases als Bloggers in Amsterdam en Audiocitytours laten zien dat nieuwe media bijzonder veel mogelijkheden bieden voor steden.
Donderdag was ik te gast op het Citymarketing Congres van HMV Actis, waar ik voor het NIMA twee workshops mocht geven over Citymarketing. Download mijn presentatie (4.5 MB .pdf).
Jacco, Maaike, Pieter, Teatske en Ellen, dank jullie voor jullie gastvrijheid en de kans ons verhaal te doen. Tot snel!