De 20 best bezochte Nederlandse sites in 2007

Lijst 2007 sites

En het is weer lijstjestijd! Multiscope publiceerde vandaag de lijst van de 20 best bezochte sites van Nederland in 2007 (zie ook 2006).

De lijst wordt samengesteld door te kijken hoe vaak een betreffende site in de maanden december 2006 t/m november 2007 in de uitgebreide top 100 ranglijst van Multiscope vertegenwoordigd was. Daarna is gesorteerd op het gemiddeld aantal unieke bezoekers per maand om de verdere ranking te bepalen. De beide rankingen worden weer samengesteld door het doorlopend registreren van het surfgedrag onder minimaal 10.000 respondenten uit het Multiscope online panel.

De trends uit de lijst:

Opvallend dus. Social is booming, er is nog alle ruimte om als nieuwkomer je de lijst in te vechten en de evoked set wordt online ook steeds belangrijker om marktleider te worden.

Dat laatste vertekent wel: het zegt weinig over het succes van de marktleiders. Ik bedoel:
Waar ik eigenlijk wel benieuwd naar ben: snoepen de niches aandeel af van de grote jongens? Ik snap dat alle sites nog groeien (generieke groei web en internet), maar groeit het fenomeen niche harder dan de marktleiders?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like