Hoe benader ik een blogger?

Meer en meer krijg ik (vaak erg leuke) mails van lezers, developers en pr bureaus (leuk, blijf dat vooral doen). Veel mails waren enorm gaaf en enorm inspirerend, maar de laatste week zaten er ook wat behoorlijke PR missers tussen. Al eerder schreef ik over hoe een blogger NIET te benaderen. Nu wat praktische tips voor het benaderen van een blogger:

 • Wees on-topic (relevant); Als je een beetje kijkt naar mijn blog en waar ik over schrijf zie je dat ik niet zo heel vaak schrijf over introducties van nieuwe slijtvaste tegels voor stands op events (sic!). Een persbericht daarover heeft dan ook niet zo heel veel zin. Om maar een voorbeeld te geven;
 • Wees persoonlijk; Als blogger vind ik het niet prettig om in een mailinglijst/perslijst terecht te komen. Liefst heb ik persoonlijke mails. Ik snap dat je communicatie uitbesteed aan een PR bureau, maar het liefst heb ik dat de makers/bedenkers me zelf mailen of in ieder geval bereid zijn vragen via mail/telefoon te behandelen;
 • Wees nieuw; Weeeeeeeeeeeeeeeer een viral?;
 • Wees eerlijk; Zeg niet dat je me mijn blog leest als je dat niet doet;
 • Wees voorbereid; Ik kreeg afgelopen week een persbericht over een nieuw Location Based Social Network, gestuurd door een PR bureau (zie mijn eerdere opmerking daarover). Als contact werd een van de medewerkers van het PR bureau opgevoerd. Jammer (zie ook “wees persoonlijk”), maar ik kan er inkomen. Echter, allereerst moest ik uitleggen waarom ik belde (“als reactie op jullie persbericht”) en daarbij kwam op geen enkele van mijn vragen (privacy, techniek erachter, uitbreidingen) een helder of echt duidelijk antwoord. Stuur me dan niks;

Meer tips? Marco schreef eerder “7 tips on pitching bloggers” en “how to suck up to a blogger“.

4 comments
 1. Ach, je kan het ook hebben zoals ik recent. Hele discussie nog ook, waarbij ik het zeer onpersoonlijk vond hoe ik benaderd was (en de dame in kwestie mij verschrikkelijk negatief vond). Ik heb je artikel toch gelezen… Tja, één van de… 1.000? Als je je iets verdiept had in mijn artikelen had je namelijk een veel betere ‘pitch’ kunnen sturen.

  Oh, en nog een tip: assumption is the mother of all fuck ups. Begin nooit een mail met: ‘je kent ons niet dus…’ want als ik je wel ken, beledig je me dus (immers, beginnen met dat ik je niet ken betekend als je actief bent in mijn vakgebied dat ik mijn werk niet goed gedaan heb).

 2. Beste Polle,

  Vaak kiest een bedrijf ervoor om iemand van het communicatie bureau als contactpersoon op te voeren. De bedoeling hiervan is om de feedback/respons/reacties van blogs of media te stroomlijnen. Om daarna hen in contact te brengen met het betreffende bedrijf.

  Misschien ben ik vrijpostig. Maar ik zou graag je telefoonnummer willen hebben (want die heb ik hier denk ik over het hoofd gezien) Zodat wij je de volgende keer persoonlijk kunnen bellen. Als wij een geschikt persbericht hebben die past bij jouw blog.

 3. @Bas lol 😀

  @Debbie Ik snap heel goed dat eea uitbesteed wordt (zoals ik schreef “Ik snap dat je communicatie uitbesteed aan een PR bureau, maar het liefst heb ik dat de makers/bedenkers me zelf mailen of in ieder geval bereid zijn vragen via mail/telefoon te behandelen”). Dat kan ook vaak op een erg positieve en leuke manier (hopelijk kan ik een stuk daarover dit weekend afronden). Het gebeurt voor mij echter de laatste tijd wat te vaak op een jammere manier. Dat, terwijl we (bloggers, PR bureaus en de makers) veel gemeenschappelijke belangen hebben.

  Bellen kan altijd: 06 15436437

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
Tweetdeck
Yes! I want to learn more

Tweetdeck to become the number 1 twitter desktop app?

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″…