Hiervan heb ik genoten in 2007

Van Bas kreeg ik het stokje door dat ontstond bij Marco en inmiddels door een flink aantal andere handen is gegaan. Waar heb ik van genoten in 2007?

1) Heel veel nieuw talent
Eurvin, Jerry, Peter, Tim, Viola, de andere SpotLighters en opper-SpotLighter Ernst-Jan van SpotLightEffect, Lorenz en Robbie van Tweepuntnul, Matthijs, Niels en de enorme club talenten bij Jong Tuig. En dat is slechts een fractie van al het talent dat afgelopen jaar opdook … wat een energie en wat een enthousiasme.

2) Twitter en bloggen
Twitter hoef ik niet uit te leggen, toch?. Maar ook het bloggen heeft me enorm laten genieten, het was een jaar vol Sharpening opinions en networking.
Ik blijf het ook nog steeds absurd vinden dat meer dan 375 mensen geabonneerd zijn op de RSSfeed van Cafe del Marketing. Dat geeft echt een raar maar heel warm gevoel. Dank u wel daarvoor.

3) ‘Kunt u misschien uitleggen wat MSN is?’
Tijdens een van mijn vele pogingen dit jaar om tijdens een lezing mensen Twitter uit te leggen probeerde ik dat aan de hand van het leggen van een vergelijking met MSN. Het moment dat een oudere vrouw in de zaal opstond en vroeg ‘Kunt u misschien uitleggen wat MSN is?‘ zal ik niet snel vergeten. Augmented reality, location based services … maar er zijn nog mensen die niet weten wat MSN is.

4) Lifehacking
Mijn mobile office, Remember the Milk als mijn GTD applicatie, op eredivisie niveau RSS feeds lezen … het constant verbeteren van mijn eigen systeem om zo efficient mogelijk met resources om te gaan was heerlijk. En we beginnen pas …

5) De doorbraak van social …
Of het nu Hyves, MySpace, LinkedIn of Facebook was; 2008 was wel de doorbraak van social media bij het grote publiek.

En dan 2008 …
Wat is er veel gebeurd in 2007. In 2007 heb ik vooral heel veel mogen leren. Van twitterazi, van commenters, van andere bloggers, van veel dingen die goed gingen, maar ook veel dingen die fout gingen.
En het heeft de basis gelegd voor heel veel mooie dingen in 2008. Afstuderen. Werken. En er komen twee hele grote projecten aan (waar ik helaas nog even niks over kan zeggen, maar die in elk geval voor 1 februari op Cafe del Marketing verschijnen).

T is n skon jaar ‘weest … dank u wel.

3 comments
  1. Bedankt voor je vermelding Polle! Ben ook erg blij dat ik jou dit jaar tegen het lijf ben gelopen!

    Dat gaat nog veel koffie drinken in 2008 opleveren 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like