BBQfacts: hele slechte Marketingfacts parodie?

Via GeenRedactie kwam ik op BBQfacts, waarop Marketingfacts geparodieerd (?) wordt, inclusief bloggers, comments en Marco Derksen (Darco Merksen/Marko Derreksen). Alles duidelijk geinspireerd op de diverse posts over Marketingfacts op GeenStijl. Het nieuws komt van Bert Brussen (geregistreerd op naam flabber.nl – vergelijk SIDN flabber.nl en bbrussen.nl):

Eindelijk een site voor mensen die wel op de hoogte willen blijven van gelikt marketingnieuws. Eindelijk een site voor de ware heao-lullen onder ons. Eindelijk een site om vlekken van in je paarse broek te krijgen. Eindelijk een site voor mensen die weten wat het is om te moeten barbecuen voor het netwerken. Eindelijk een site met de allersaaiste statistieken, de droogste non-informatie en het oudste nieuws op het gebied van oeverloos gemierenneuk. Beslist humorvrij. Succes zeiljackjongens en slijtersmeisjes van BBQfacts.web-log.nl!!!!!

Vaste medewerkers van BBQfacts.web-log.nl: Schmelgje, Jailstorm, meisjemeternstigalchoholprobleem, DuPantalon, Wim Heitinga, Kasper “ikwildood” Katje, Floor Anders Floor, Merel Roze, Wim Heitinga (relcode 766453), Darco Merksen en De Enige Echte Wim Heitinga.

Moderators: Henk Blanken, Bugge en Thom Meens.

Humor, sarcasme en parodie zijn geniaal en ik denk dat de online marketing scene af en toe zeker een gezonde portie zelfspot en zelfkritiek kan gebruiken (en ook al toepast), maar dit is wel een zwakke parodie. Aan de andere kant inderdaad: als ze je parodieren stel je wat voor 🙂

10 comments
  1. Dat wist je niet? Bertje heeft zelfs namens GS een tv-optreden gedaan in De Leugen Regeert. Dit zal wel uit zijn koker komen. Het is natuurlijk mega-flauw, maar toch kon ik erg lachen om de overdrijving. Vooral de onmogelijke koppen (“Hoe Flickr een e-buzz rondom haar marketingsegmentatie creëerde”) en het incrowd-taaltje zijn vermakelijk nagedaan. En wat je zegt is waar: als ze je parodiëren, ben je blijkbaar belangrijk.

  2. Als je het doorhebt ga je het zien 🙂 Nee, had niet gelijk de link gelegd maar kan nu idd alles herleiden.

    In potentie een geniaal idee om Marketingfacts in de zeik te nemen, maar ik vind het het allemaal net-niet.

  3. Ik heb toch wel heel hard moeten lachen om deze site. Een aantal punten waar ik me aan irriteer op marketingfacts worden hier heel mooi uitgemeten 🙂

    En jij hebt natuurlijk ook weer een mooi linkje terug gekregen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like