Mindmeister voor meesterlijk mindmappen

Google Docs voor documenten en spreads, GMail voor het binnenhalen van de mail, GCal als agenda, Vitalist voor de todo list (gesynced met GCal en als Twitterbot), Meebo voor Instant Messaging (mijn beide MSN accounts, mijn beide GTalk accounts, mijn AIM, ICQ en Hyves Kwekker), Google Reader voor RSS feeds en Delicious voor mijn bookmarks (die overigens ingelezen worden in mijn Firefox toolbar en de sidebar op polle.net).

En nu dus Mindmeister voor mijn mindmaps en brainstorms. WEER een goede reden om niet meer mijn browservenster uit te gaan. Alhoewel ik voor het echte werk nog altijd mijn oldskool plexyglas brainstormbord heb hangen, is Mindmeister werkelijk waar een openbaring:

 • Intuitieve mindmap interface met key shortcuts als in Freemind of Mindjet;
 • Alle icoontjes, kleuren en opties die je gewend bent van bestaande pakketten, evenals de mogelijkheid te linken naar webpagina’s en andere mindmaps;
 • Import van bestaande mindmap formaten;
 • Makkelijke export naar Freemind, Mindmanager, RTF, PDF of image;
 • Samenwerken met anderen door het delen van documenten en live communiceren via Skype of Twitter (!). Echt de optie die mijn hart stal, wat een geniale manier om in te spelen op online buzz en gebruikmaken van ideale communicatiekanalen om te brainstormen (Twitter is een nog onderschatte bron van creativiteit en brainstormen en Skype is natuurlijk makkelijk voice brainstormen terwijl je aan het tekenen bent);
 • Social: makkelijk vrienden toe te voegen, uit te nodigen en te beheren. Ik mis alleen een tool om te controleren of er al bestaande vrienden zijn (sync met GMail/Yahoo/MSN zou prettig zijn);
 • Widget voor Mac en plugin voor Firefox 🙂
 • Een API!
 • Eventuele extra mogelijkheden via betaalde upgrades;

Alles ook nog eens kek vormgegeven en weldoordacht. Wat ik mis?

 • Zoals eerder aangegeven: een tool om te controleren of er al bestaande vrienden zijn (sync met GMail/Yahoo/MSN zou prettig zijn);
 • Een mobile version om snel even vanaf mobiel een node toe te voegen of in ieder geval een reminder voor jezelf te plaatsen;

Kortom, een nuttige en bijzonder complete tool als vervanger voor bestaande offline versies, aangevuld met de sterke punten van het nieuwe web: social, easy sharing en collaboration en integratie in andere tools (Firefox, Widgets, Skype en Twitter).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like