Big Twitter is watching you

Het werd pas een beetje eng toen ik “Ryan Adams” schreef en nog geen tien minuten later werd gevolgd op twitter door Cardinals, de band van … Ryan Adams. Daarvoor was het eigenlijk vooral bijzonder nuttig en relevant; het feit dat bedrijven steeds meer en beter actief reageren op Twitter. Het geeft me een beetje dubbel gevoel: een soort van *magic* dat je door het zeggen/schrijven van een woord direct contact hebt met een organisatie; aan de andere kant het gevoel enorm bekeken te worden.

Afgelopen week had ik al meegemaakt hoe praktisch het is dat partijen als Mindmeister, Amiando en Brightkite hun webcare goed op orde hebben. Alle vragen, opmerkingen en onduidelijkheden die ik had werden gelijk de wereld uit geholpen door medewerkers (of in het geval van Amiando zelfs de CEO) van de organisatie. Wat is de volgende? Dr. Oetker?

Mindmeister

Mindmeister replies

Brightkite

Brightkite replies

Amiando

Amiando replies

1 comment
  1. niet zo verwonderlijk. Twitter werkt natuurlijk net als alles op het net in 2 richtingen. Je kijkt naar anderen en anderen naar jou. Enger is het, als je na gaat dat ook Big Brother mee kijkt. Nu is toe gevoegd worden op Twitter door Big Obama nog niet zo erg. Denk dat ik zelfs een van zijn incarnaties volg. (no im not an Obama baby). Maar zolang google all hun data toegankelijk stelt voor de NSA. En nu zelf ISP een limit voor downloads doen. Wie heeft niet dat emailtje van Sony pictures gehad om die download van Spiderman 3 te verwijderen. Its a 2 way system. En meeste ISP systemen zijn toegankelijk voor de overheid. Hoe rollen ze anders de terrorist groepen op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like