Hyves Kwekker vanuit Adium, Trilian en Meebo

De Hyves Kwekker (apart overigens dat http://hyves.nl/kwekker niet werkt) is alweer sinds oktober live (zie ook mijn eerdere post en Yme’s post) en is tot op heden het stadium van ‘veelbelovend’ niet echt ontstegen. Met een Nederlandse base van 3 miljoen users, directe toegang tot al je vele Hyvesvrienden, integratie in een al bestaand succesvol platform met ondersteuning van foto, persoonlijke berichten en krabbels en de eerste stappen van Hyves in je system tray met de installatie van de Windows applicatie (eerste voet tussen de deur, stel je voor wat de potentie is om in 3 miljoen Nederlandse system trays te zitten) was de Hyves Kwekker in eerste instantie in potentie een aardige MSN concurrent in Nederland.

Niks is minder waar. Traagheid, onduidelijkheid voor veel users, te beperkte integratie en het lage aantal Hyvers dat het daadwerkelijk gebruikt (waardoor weinig Hyvers gestimuleerd worden om het ook te gaan gebruiken) maken dat deze toch wel aardige uitbreiding op Hyves een beetje een kwijnend bestaan leidt.

Nu de account-moeheid toeslaat en applicaties als Trilian, Adium (vergeet ook de extras niet) en Meebo, die je vanuit een interface met verschillende instant messaging accounts laten communiceren, weer steeds populairder worden biedt dat ook weer kansen voor de Hyves Kwekker. Per slot, de Hyves Kwekker is gewoon een Jabber-based instant messenger en is als Jabber user aan vrijwel elke eerder genoemde tool toe te voegen (zoals The Timing al in december schreef). Als je dus toch al je MSN, GTalk, Yahoo, AIM en ICQ accounts aan het toevoegen bent, dan kan Hyves Kwekker er ook nog wel bij:

Hoe voeg je Hyves kwekker toe?
De accountnaam is Jehyvesnaam@chatslave1.hyves.org waarbij Jehyvesnaam je Hyves gebruikersnaam is (bij mij dus polledemaagt)
Je password is je Hyves password

Alhoewel ook deze manier om de Hyves Kwekker te gebruiken niet uitblinkt in snelheid is het hopelijk wel een manier om de userbase wat uit te breiden. Anders heeft Yme in ieder geval weer wat te doen als hij klaar is met de API 🙂

4 comments
  1. Hey Polle,

    Sinds gister werkt de Kwekker bij Hyves weer. Ik heb er de gehele dag gebruik van gemaakt. Had jij ‘m al geinstalleerd ?

  2. yyyyyyyyyyyyyyooooooooooooo mensen ik verveel me kunnen jullie geen hyves link maken die niet geblokt is op shool(A)
    zo wel erg leuk zijn in ieder geval,

    kusjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like